Παράξενα στο Internet Τελευταία Νέα

Είναι οι άντρες με κοιλιά καλύτεροι μπαμπάδες και σύζυγοι – Δείτε την έρευνα

Μια νέα έρευνα για τις γονεϊκές ικανότητες αποτελεί καλά νέα για τους άντρες με κοιλίτσα.

Οι μπαμπάδες με το χαρακτηριστικό «σωσίβιο» κρίθηκαν καλύτεροι γονείς και πιθανότατα πιο πιστοί από εκείνους με αθλητικούς σωματότυπους. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, οι άντρες με χαμηλό ποσοστό σωματικού λίπους και πολλούς μύες κρίθηκαν με «ιδιαιτέρως αρνητικές» γονεϊκές ικανότητες.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στους «Times υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι είναι πιθανότερο να κρίνουν τις ικανότητες κάποιου άντρα να είναι σωστός γονιός, αναλόγως του πόσο γυμνασμένο είναι το σώμα του. Στην εν λόγω έρευνα έδειξαν σε 800 ανθρώπους φωτογραφίες αντρών με διαφορετικούς συνδυασμούς σωματικού λίπους και μυών, από αδύνατους έως και ελαφρώς υπέρβαρους.

Για τους πιο γυμνασμένους, οι συμμετέχοντες θεώρησαν ως τις πατρικές τους ικανότητες και τη συζυγική τους δέσμευση ως αρνητική. Από την άλλη πλευρά, οι μπαμπάδες με κοιλίτσα και με λίγο παραπάνω βάρος αντιμετωπίστηκαν ως καλύτεροι γονείς.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου University of Southern Mississippi στις ΗΠΑ που πραγματοποίησαν την έρευνα, αντιλαμβανόμαστε τους πατεράδες με παραπανίσια κιλά ως λιγότερο «κυρίαρχους», κάτι που τους κάνει πιο ζεστούς και πιο δεσμευμένους απέναντι στα παιδιά τους και τις γυναίκες τους.

«Συχνά, όντως οι άνθρωποι έχουν κίνητρο να γυμνάζονται περισσότερο και να έχουν καλύτερο σώμα για να ελκύουν ερωτικούς συντρόφους, οπότε οι βαρύτεροι άντρες και γυναίκες μπορεί να ασχολούνται λιγότερο με την ελκυστικότητά τους και έτσι να έχουν περισσότερο ενδιαφέρον για τον ρόλο τους ως σύζυγοι και γονείς» ανέφερε ο επικεφαλής ερευνητής Ντόναλντ Σάκο.

Σχετικά Άρθρα