Κύριο Θέμα Μειονότητα Τελευταία Νέα

Βίντεο: Την παρέμβαση εισαγγελέα για τις έκνομες ενέργειες που συντελούνται στο Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης ζήτησε η ΟΙΕΛΕ

Την εισαγγελική παρέμβαση ​για τη έκνομη λειτουργία του μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης που θα έχει περίπου 700 παιδιά αντί για 400 και θα λειτουργήσει με 30- 35 μαθητές ανά τάξη, και σε συνθήκες που δεν εξασφαλίζουν την υγιεινή και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και την άρνηση επαναπρόσληψης του εκπαιδευτικού Νιχάτ Χότσικα, ζήτησε σήμερα το μεσημέρι με δυναμική παρέμβαση στην τοπική κοινωνία η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών που έδωσε συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης σε συνεργασία με την τοπική ΕΛΜΕ, το Εργατικό Κέντρο και το ΣΙΕΛΒΕ.

Κατά την συνέντευξη:  Αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά η λειτουργία του Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης ως κράτους εν κράτει, καθώς καταπατά κάθε στοιχειώδη όρο υγιεινής και ασφάλειας εν μέσω πανδημίας και εξακολουθεί να αρνείται την επιστροφή στα διδακτικά του καθήκοντα του καθηγητή Νιχάτ Χότσικα που είχε αποπεμφθεί για φρονηματικούς λόγους το 2016, παρά τη ρητή εντολή του Υπουργείου Παιδείας, όπως αναφέρουν. Η ΟΙΕΛΕ καταδικάζει την έλλειψη πολιτικής βούλησης του Υπουργείου Παιδείας και θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση για το ζήτημα αυτό αλλά και για τους υπεράριθμους μαθητές που φτάνουν σε πολλές τάξεις τους 30 με 35.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος που ήταν καυστικότατος υπογράμμισε αρχικά ότι ορισμένοι διασπείρουν ψεύδη και παραπληροφόρηση. Για  αυτό το λόγο ξεκαθαρίζει πως η ΟΙΕΛΕ ως φορέας εργαζόμενων στέκεται δίπλα στους αδύναμους, δίπλα στους μη προνομιούχους, δίπλα σε κάθε κοινωνική ομάδα που πρεσβεύει το διαφορετικό. Για το λόγο αυτό στηρίζει με θέρμη τη μειονότητα και τα παιδιά της. “Ενώ λοιπόν η συνεργασία μας με το Μειονοτικό Σχολείο Κομοτηνής είναι εξαιρετική, δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε για μια ακόμη φορά τις παράνομες πρακτικές του Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης. Το σχολείο αυτό, παραβιάζοντας ωμά απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και εφαρμόζοντας δικούς του νόμους και κανόνες, εξακολουθεί να αρνείται τη νόμιμη επιστροφή του Νιχάτ Χότσικα στα διδακτικά του καθήκοντα. Αυτό, σε μια χώρα όπως η Ελλάδα με δημοκρατικό καθεστώς και θεσμοθετημένη την ελευθερία του λόγου, είναι απαράδεκτο.

​​​Το βάρος στην υγεία και την ασφάλεια.

​«Ταυτόχρονα, το σχολείο αυτό λειτουργεί ως υγειονομική βόμβα με τριάντα και πλέον μαθητές στοιβαγμένους σε αίθουσες για το μισό αριθμό παιδιών, αποτελώντας έτσι τεράστιο κίνδυνο όχι μόνο για γονείς μαθητές και εργαζόμενους, αλλά για ολόκληρη την πόλη και την ευρύτερη περιοχή εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού», σημείωσε.

Δείτε όλη την συνέντευξη τύπου:

Σχετικά Άρθρα