Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Το βιογραφικό του Κώστα Δέλκου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή

ΔΕΛΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, 63 ΧΡΟΝΩΝ

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκε στην Αγριελιά Τρικάλων το 1957 από αγροτική οικογένεια βιοπαλαιστών. Ήρθε στην Ξάνθη το 1976 ως φοιτητής στην Πολυτεχνική σχολή της Ξάνθης και έκτοτε έζησε, έκανε οικογένεια και εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας ηλεκτρολόγος μηχανικός στην πόλη της Ξάνθης.

Πήρε ενεργό μέρος στο φοιτητικό κίνημα και διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. και γραμματέας του φοιτητικού συλλόγου της Πολυτεχνικής Σχολής.

Εκλέγεται από το 1988 στην αντιπροσωπεία του τμήματος Θράκης του ΤΕΕ και για πέντε χρόνια υπήρξε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και αντιπρόεδρός της. Δραστηριοποιείται παράλληλα στους συλλόγους των Εργοληπτών Μηχανικών και των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών όπου καταλαμβάνει κατά καιρούς θέσεις ευθύνης.

Ήταν ενταγμένος στο χώρο της Αριστεράς από το 1975, αρχικά σ το ΚΚΕ, από το 1991 στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ της Αριστεράς και της Προόδου και μετέπειτα στη Δημοκρατική Αριστερά και στην Κίνηση των 58. Υπήρξε τοπικό στέλεχος , υποψήφιος βουλευτής αλλά και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και αργότερα της ΔΗΜΑΡ.

Εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος το 1994 και Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης το 2002.

Είναι παντρεμένος με την Πόπη Φλώρου και έχει δύο παιδιά.

Σχετικά Άρθρα