Μειονότητα Τελευταία Νέα

Συνάντηση της Ντόρας με τους επιστήμονες της Μειονότητας (Τι είπαν)

Στις 27/9/2020, πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή η προγραμματισμένη συνάντηση του Συλλόγου μας (Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης), με την πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για την Θράκη, κα Ντόρα Μπακογιάννη, στην οποία συμμετείχαν και ορισμένα από τα μέλη της επιτροπής.

Στη συνάντηση αυτή τέθηκε ως κύριο θέμα το εκπαιδευτικό ζήτημα της μειονότητας και τα προβλήματα που παρουσιάζονται στον τομέα αυτό. Συζητήθηκαν ιδιαίτερα οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε η μειονοτική εκπαίδευση να αναβαθμιστεί και να καλύπτει τις σύγχρονες απαιτήσεις σε ότι αφορά το στελεχιακό της δυναμικό και τις κτιριακές της υποδομές. Πέραν των εκπαιδευτικών ζητημάτων όπως λέει ο Σύλλογος

«αναφερθήκαμε  στην ανάγκη της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας, με την στήριξη των αγροτών και την προσέλκυση επενδύσεων που είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για την ευημερία του τοπικού πληθυσμού και την αποτροπή της ραγδαίας οικονομικής μετανάστευσης που συντελείται τα τελευταία χρόνια ως απόρροια των έντονων οικονομικών προβλημάτων.

Τέλος τονίσθηκε η ανάγκη της ύπαρξης και διατήρησης του εποικοδομητικού διαλόγου με τους τοπικούς και ιδιαίτερα τους Μειονοτικούς φορείς κατά την λήψη των αποφάσεων που αφορούν καίρια ζητήματα του τόπου μας και της αποφυγής της αρνητικής στοχοποίησης  των Μειονοτικών φορέων από μερίδα του τοπικού και πανελλαδικού τύπου».

Σχετικά Άρθρα