Κοινωνία Τελευταία Νέα

Συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης (για την Καρδίτσα)

Η εικόνα δυστυχώς γνώριμη και επαναλαμβανόμενη. Τα ζήσαμε και τα είδαμε στη φονική πλημμύρα της Μάνδρας, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου, των νησιών του Ιονίου… και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Αυτή τη φορά η Καρδίτσα είναι αυτή που δοκιμάστηκε από την ανθρωποκτόνα καταστροφή, από τον συνδυασμό έντονων καιρικών φαινομένων με την ελλιπή αντιπλημμυρική υποδομή και την υποσυντήρηση των όποιων έργων υπάρχουν, με αποτέλεσμα τα ποτάμια να «σπάσουν» και το νερό να ξεχυθεί σε σπίτια, καταστήματα, χωράφια και δρόμους, να πάρει στο διάβα του ζωές και περιουσίες. Δεν ήταν αντικειμενικό να συμβεί, οι ευθύνες βαριές και χρόνιες σε κυβερνήσεις και Τοπική Διοίκηση.

Η πρόοδος της τεχνολογίας και της επιστήμης είναι ικανή να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των καιρικών συνθηκών με ανάλογη πολιτική πρόληψης και τα σύγχρονα αντιπλημμυρικά, αντιδιαβρωτικά και αντιπυρικά έργα που πρέπει να γίνουν. Όμως για τη δική τους πολιτική αυτά τα έργα “κοστίζουν” και δεν αφήνουν επιχειρηματικό κέρδος και άρα δεν επιλέγονται! Αυτές τις επιλογές πληρώνει ο λαός, ακόμα και με τη ζωή του.

Η θλίψη, η απόγνωση, η οργή είναι απολύτως αναγκαίο να μετατραπεί σε οργανωμένο αγώνα για τη διεκδίκηση όλων εκείνων των έργων που θα λύσουν οριστικά το ζήτημα των καταστροφικών πλημμυρών.

Δείχνοντας και έμπρακτα την αλληλεγγύη μας προχωράμε στη συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης …

Τα είδη θα συγκεντρώνονται στο χώρο της Λαϊκής επιτροπής Σπάρτης 11

Τρίτη/Τετάρτη/Πέμπτη

19:30-21:00

Νερά

Μακαρόνια

Όσπρια

Εβαπορέ

Βρεφικές τροφές

Καφές

Δημητριακά

Κλινοσκεπάσματα

Πετσέτες

Όσοι θέλουν να συμβάλουν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 6973960828, 6980821551

Σχετικά Άρθρα