Αθλητικά Τελευταία Νέα

«ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ»

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020, 18:00 Τσανάκλειος Σχολή

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, ο Δήμος Κομοτηνής και η ΔΚΕΠΠΑΚ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020, θα πραγματοποιήσει ποδηλατική πολιτιστική διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής, την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου – ώρα συνάντησης 18:00 (Τσανάκλειος Σχολή), με στόχο την ανάδειξη τόσο του πολιτιστικού πλούτου της πόλης, όσο και την σπουδαιότητα της χρήσης ποδηλάτου, ως μία μορφή πράσινης μετακίνησης. Την ίδια ώρα, οι Σπορίτες Ροδόπης, θα μοιράσουν στους συμμετέχοντες σπόρους παραδοσιακών ποικιλιών!

Παράλληλα, σε συνεργασία με τα Αστικά Κομοτηνής, έχουν τοποθετηθεί στα λεωφορεία Banners με την θεματική  που επιλέχθηκε για το 2020 «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» και το σύνθημα «Μετακινήσου Ελεύθερα!», για να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να κάνουν χρήση των ΜΜΜ αλλά και άλλων μορφών μεταφοράς, που δεν βλάπτουν το Φυσικό Περιβάλλον και την υγεία μας!

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (ΕΕΚ) από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατά επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους.

Μπορούμε όλοι να συμβάλουμε στην αλλαγή των συνηθειών των πολιτών και κατ’ επέκταση στην αναβάθμιση της ποιότητας του περιβάλλοντος για τις παρούσες και τις μελλοντικές γενιές, μέσω της προώθησης και της ενθάρρυνσης του βαδίσματος και της ποδηλασίας, με αίσθημα ευθύνης, ατομικής και συλλογικής.

Στην διάρκεια της πολιτιστικής διαδρομής, θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Σχετικά Άρθρα