Καβάλα Τελευταία Νέα

Μ. Λαζαρίδης: «Η Δ.Ε.Δ.Α. δημοπρατεί το φυσικό αέριο στην Καβάλα εντός του φθινοπώρου»

Το έργο σύνδεσης της Καβάλας με το φυσικό αέριο θα δημοπρατηθεί εντός του φθινοπώρου. Αυτό ανακοίνωσε ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, στη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε σε τηλεοπτικό σταθμό. Προηγήθηκε επικοινωνία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (Δ.Ε.Δ.Α.), Μ. Τσάκα, ο οποίος τον διαβεβαίωσε για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Υπενθύμισε ότι, τον περασμένο Φεβρουάριο έκανε γνωστό ότι η Δ.Ε.Δ.Α., στη δημοπράτηση των πρώτων έργων, δεν θα περιελάμβανε το οικιακό φυσικό αέριο στην Καβάλα, ωστόσο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, αυτό θα γίνει με επόμενη δημοπράτηση. Κάτι που επιβεβαιώνεται στην παρούσα φάση και αφού, προηγουμένως, έθεσε το ζήτημα σε όλους τους αρμόδιους και πιο συγκεκριμένα στον υπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας, Κ. Χατζηδάκη, στον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρ. Μέτιο και τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κ. Αντωνιάδη. Και οι τρεις συνέβαλαν, αναφέρει δελτίο Τύπου, ώστε να επιλυθούν οι αστοχίες της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην προηγούμενη διοίκηση του Δ.Ε.Σ.Φ.Α. (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε.) και στους τρεις πρώην κυβερνητικούς τοπικούς βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., επειδή με την αδράνειά τους καθυστέρησαν τη σύνδεση της Καβάλας με το δίκτυο του φυσικού αερίου. «Τον Νοέμβριο του 2019 απευθύνθηκα στη Δ.Ε.Δ.Α. και ρώτησα αν υπάρχει πρόβλημα με το οικιακό φυσικό αέριο στην περιοχή μας. Εκεί έμαθα, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση και οι προηγούμενες διοικήσεις Δ.Ε.Δ.Α. και Δ.Ε.Σ.Φ.Α. δεν δημοπράτησαν το απαραίτητο έργο που θα έπρεπε να έχει προηγηθεί, την κατασκευή, δηλαδή, του αγωγού υψηλής πίεσης στο Χαλκερό. Όμως, έμαθα έκπληκτος, αυτός είχε προγραμματιστεί να δημοπρατηθεί το 2023! Όταν δηλαδή, πιθανότατα, τα χρήματα θα είχαν τελειώσει και θα έπρεπε να αναζητήσουμε νέα χρηματοδότηση», δήλωσε και πρόσθεσε: «Από τότε έγιναν όλες οι αναγκαίες κινήσεις και ταυτόχρονα με τη δημοπράτηση του έργου το επόμενο διάστημα, ο Δ.Ε.Σ.Φ.Α. θα προχωρήσει και τις εργασίες στο Χαλκερό. Έτσι, η Καβάλα σύντομα θα έχει φυσικό αέριο».

Σχετικά Άρθρα