Επιχειρηματικότητα Τελευταία Νέα

Διασυνοριακή εκδήλωση με θέμα «Υποστήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδα Βουλγαρία» στο πλαίσιο του έργου SoSEDEE

Ο Δήμος GotseDelchev , το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΔιεθνούςΠανεπιστημίου Ελλάδος και τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, σας προσκαλούν στη διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου SoSEDEE , με θέμα «Υποστήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Βουλγαρίας», την Τετάρτη23 Σεπτεμβρίου 2020, στις 12:30.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOMκαι απαιτείται προεγγραφή στο www.sosedee.eu.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι ησυζήτηση αναφορικά με την κοινωνική επιχειρηματικότητα,αξιοποιώντας τη γνώση και τα αποτελέσματα του έργου. Εκπρόσωποι άλλων παρόμοιων έργων πουχρηματοδοτούνται από το Διασυνοριακό Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A GreeceBulgaria 2014-2020 θα μοιραστούν την εμπειρία τους.Η εκδήλωση θα έχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική και Βουλγάρικη γλώσσα.

Τα κύρια αποτελέσματα του έργου SoSEDEE περιλαμβάνουν μια σειρά εργαλείων που αναπτύχθηκαν για την υποστήριξη της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην περιοχή, καθώς και την πιλοτική λειτουργία δύο Κοινωνικών Επιχειρήσεων, στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Η “Actοἶδα” στην Αλεξανδρούπολη είναι μία από τις δύο κοινωνικές επιχειρήσεις που δημιουργήθηκε με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία. Στο GotseDelchev, η Δημοτική Κοινωνική Επιχείρηση “ColorCity” δημιουργήθηκε για να απασχοληθούνάτομα από ευάλωτες ομάδες και να λειτουργήσει το θερμοκήπιο που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του έργου. Οι εκπρόσωποι των δύο κοινωνικών επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους σχετικά με την ίδρυση των φορέων τουςκαι τον τρόπο με τον οποίο κατάφεραν να πετύχουντους στόχους τους.

Σχετικά Άρθρα