Ατζέντα Τελευταία Νέα

Αντιφασιστική απεργία και συλλαλητήριο Στάση εργασίας ΑΔΕΔΥ 8.30πμ-11.30πμ Τετάρτη 7/10 Κεντρική 10.30πμ Πλατεία

Στη φυλακή οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

EΚΔΗΛΩΣΗ 

Σάββατο 3/10, 7μμ Πολυτεχνείο Ξάνθης-ΠΡΟΚΑΤ 

Ομιλητές: 

Σαμή Καραμπουγιούκογλου δημοσιογράφος ΕΡΤ, 

Θανάσης Καμπαγιάννης Πολιτική Αγωγή, 

Μαρία Λουκοπούλου ΔΣ ΕΛΜΕ Ξάνθης, 

Θεολόγης Ταμπάκης δάσκαλος, 

Κώστας Θεοδωρίδης, Ντόρα Μαντούδη Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης, ΕΑΑΚ, 

Έλλη Πανταζοπούλου Πρωτοβουλία «Στη φυλακή οι δολοφόνοι της Zackie-Oh»

Η ώρα της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής έφτασε! Στις 7 Οκτώβρη το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του και για το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να σημάνει συναγερμός! Η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, και μια σειρά συνδικάτα καλούν στάση εργασίας εκείνη την ημέρα και συγκέντρωση στις 9.30πμ στο Εφετείο. Η ΚΕΕΡΦΑ προετοιμάζει αυτή τη μεγάλη μέρα καταδίκης των νεοναζί με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις. 

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα, οι μαθητές και οι φοιτητές, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, αντιρατσιστές και αντιφασίστες, κινήσεις γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ, το περιβαλλοντικό κίνημα, οι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, κάθε δημοκράτης και δημοκράτισσα που στέκεται ενάντια στην φαιά πανούκλα του φασισμού, πρέπει να είμαστε εκεί! Απαιτούμε να καταδικαστούν, επιτέλους, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν και μαζί τους όλος ο παραστρατιωτικός μηχανισμός της εγκληματικής οργάνωσης που έβγαζε τάγματα εφόδου στους δρόμους για να τρομοκρατούν και να χτυπάνε μετανάστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές των κινημάτων και της Αριστεράς. Να μπει τέρμα στην ασυλία που τους παρείχε ο κρατικός μηχανισμός. Να μην απαλλαγούν, ούτε να πέσουν στα μαλακά οι φασίστες, παίρνοντας ξανά το πράσινο φως για να βγουν από τις τρύπες τους, να εξασφαλίσουν εκατομμύρια χρηματοδότηση, να ανοίξουν γραφεία-ορμητήρια στις γειτονιές. 

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής μπορεί να βάλει φρένο σε όλες τις φασιστικές συμμορίες, από την Λέσβο μέχρι την Πλατεία Βικτωρίας, τις οποίες αξιοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ παίζοντας το χαρτί του ρατσισμού, για να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία από τις ευθύνες της για το άπλωμα της πανδημίας, της φτώχειας, της ανεργίας. 

Τα εγκλήματα του Μητσοτάκη στη Μόρια έχουν ξεσηκώσει αντιρατσιστικές διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη. Όπως η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ ξεσήκωσε το κίνημα Black Lives Matter στην Αμερική και όλο τον κόσμο, έτσι και τώρα οργανώνονται συλλαλητήρια αλληλεγγύης στους πρόσφυγες της Μόρια παντού. Απλώνεται ένα κύμα φωνάζοντας: Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες, ανοίξτε τα σύνορα, ελεύθερη μετακίνηση όλων των προσφύγων. 

Στηρίζουμε τους πρόσφυγες, κυνηγάμε τους φασίστες! Μία μόνο θέση αξίζει σε ΟΛΟΥΣ τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής: βαθιά μέσα στη φυλακή! Όλες και όλοι έξω από το Εφετείο στις 7 Οκτώβρη! Όλες και όλοι μαζί να σβήσουν οι ναζί! Ελάτε στις εκδηλώσεις που οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ για να οργανώσουμε μαζί αυτή την μάχη! 

ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Σχετικά Άρθρα