Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

«Φρένο» στον αμετανόητο «Παπα-Γιάννη» από το Πρωτοδικείο Ξάνθης

Ο πρώην Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης που καθαιρέθηκε, θέλησε να ιδρύσει νέα Μητρόπολη Παλαιοημερολογιτών στην Θράκη, με έδρα την Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Ελεύθερη Θράκη από την Αλεξανδρούπολη, απόφαση του Πρωτοδικείου Ξάνθης βάζει «φρένο» στην προσπάθεια ίδρυσης νέας Μητροπόλεως στην Θράκη (Γνήσιων Ορθοδόξων Χριστιανών!!!), η οποία κινείται στον χώρο των παλαιοημερολογιτών, ενώ επικεφαλής Μητροπολίτης φέρεται ο Ιωάννης Καρασακαλίδης, ένα πρόσωπο που τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων στην ορθόδοξη εκκλησία στην Αλεξανδρούπολη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης συμπεριλαμβανομένου και της Ξάνθης.

Η αίτηση για αναγνώριση του σωματείου που φέρει τον τίτλο «Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως, Ροδόπης , Ξάνθης και Ορεστιάδος» κατατέθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2019 στο Πρωτοδικείο Ξάνθης, που εκδίκασε αρχικά την αίτηση στις 5 Φεβρουαρίου 2020.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου που δημοσιεύθηκε στις 30 Ιουλίου 2020 η αίτηση απορρίπτεται διότι θα δημιουργούσε σύγχυση στους χριστιανούς για το τι πρεσβεύει.

Σχετικά Άρθρα