Κοινωνία Τελευταία Νέα

Φρένο στις ειδικές άδειες Covid-19 στο δημόσιο… θα δουλέψουν «backoffice»

Το νέο σχέδιο λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, δεδομένης της αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα στη χώρα, ανέλυσε υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Όπως τόνισε ο υπουργός στον ΣΚΑΪ, στόχος είναι να προστατευτούν οι ζωές εργαζομένων και πολιτών που συναναστρέφονται με το δημόσιο καθώς και η εύρυθμη λειτουργία του.

Είπε ο Υπουργός

– Πως ήδη εφαρμόζεται εκ νέου το μοτίβο των τριών βαρδιών στην προσέλευση και αναχώρηση των υπαλλήλων προκειμένου να μην υπάρχουν φαινόμενα συνωστισμού.

– Τόσο υπάλληλοι όσο και πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν πρέπει απαραιτήτως να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις.

-Όσον αφορά του υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, σύμφωνα με τον υΠΕΣ, προβλέπεται να δουλεύουν «backoffice», δηλαδή σε τμήματα που δεν σχετίζονται με την εξυπηρέτηση κοινού ενώ, όπως διευκρίνισε ο κ. Θεοδωρικάκος ειδικότερα, όπου υπάρχει η δυνατότητα και είναι απαραίτητο θα εφαρμοστεί και η τηλεργασία. Τέλος ΜΟΝΟ εργαζόμενοι, οι γιατροί των οποίων, επιβεβαιώνουν πως κάτι τέτοιο κρίνεται επιβεβλημένο, θα μπορούν να μείνουν στο σπίτι τους με ειδική άδεια. «Αυτό που μας νοιάζει είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σχετικά Άρθρα