Αθλητικά Τελευταία Νέα

Τσάμπιονς Λιγκ (και στοίχημα) ειδικών καταστάσεων

Είναι παράξενο συναίσθημα να βλέπεις Τσάμπιονς Λιγκ τον Δεκαπενταύγουστο. Οχι προκριματικούς, αλλά τα ίδια τα προημιτελικά. Οπως μας τα ‘φερε το 2020, είμαστε έτοιμοι για το πιο παράξενο φινάλε στην ιστορία της διοργάνωσης. Οι οκτώ ομάδες των προημιτελικών έχουν μαζευτεί στη Λισαβόνα, για ένα Final-8 που περισσότερο θυμίζει ευρωπαϊκή διοργάνωση βόλεϊ. Οι μονές νοκ-άουτ αναμετρήσεις δίνουν ελπίδες στα αουτσάιντερ, αλλά και ευκαιρία για «δημιουργικό» στοιχηματισμό, με ειδικά στοιχήματα.

Βάσει αποδόσεων, το φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, για πρώτη φορά στην ιστορία της, είναι η Μάντσεστερ Σίτι. Οι «Πολίτες» του Πεπ Γκουαρδιόλα προσφέρονται στο 3.30 στην bwin, αλλά για να καταφέρουν να δικαιώσουν τα προγνωστικά, θα πρέπει να αποκλείσουν τη Λυών (που πέταξε εκτός συνέχειας τη Γιουβέντους, αλλά προσφέρεται στο 36,00 ως απόλυτο αουτσάιντερ) και στη συνέχεια να επικρατήσει στα ημιτελικά επί της νικήτριας του ημιτελικού Μπαρτσελόνα-Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί είναι το δεύτερο φαβορί (4,00), ενώ οι Καταλανοί ακολουθούν με 7,50, όσο δίνει και η Παρί Σεν Ζερμέν, έχοντας ωστόσο θεωρητικά ευκολότερο πρόγραμμα. Οι Παριζιάνοι θα αντιμετωπίσουν την Αταλάντα των χιλίων θαυμάτων τα τελευταία δύο χρόνια (στο 10,00 η ομάδα του Μπέργκαμο), ενώ αν προκριθούν, στον ημιτελικό θα περιμένει μία εκ των Ατλέτικο Μαδρίτης (9,00) και Λειψίας (21,00).

Πριν όμως φτάσουμε στον τελικό και στην κατάκτηση του τροπαίου, πρώτη στάση είναι τα προημιτελικά. Ας δούμε τα πιο ενδιαφέροντα ειδικά στοιχήματα σε κάθε ζευγάρι ξεχωριστά.

Αταλάντα-Παρί Σεν Ζερμέν

Τετάρτη 12/08, 22:00

Η Πρωταθλήτρια Γαλλίας θεωρείται ως το μεγάλο φαβορί για να περάσει στα ημιτελικά. Η πρόκριση των Παριζιάνων προσφέρεται στο 1,65, ενώ αυτή της Αταλάντα στο 2,15. Αν τώρα κανείς ποντάρει στη νίκη κάποιας εκ των δύο στην παράταση ή στα πέναλτι και δικαιωθεί, θα πληρωθεί το στοίχημά του σε διψήφια απόδοση.

Τόσο η Αταλάντα όσο και η Παρί είναι φύσει επιθετικές ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη φετινή σεζόν οι Γάλλοι δεν έχουν σκοράρει σε μόλις δύο ματς, ενώ η Αταλάντα σε τέσσερα. Ετσι είναι λογικό να προσφέρεται στο 1,47 ότι και οι δύο θα βρουν δίχτυα. Αντίθετα, στο 2,55 βρίσκουμε την πιθανότητα έστω μία από τις δύο να μην σκοράρει στην κανονική διάρκεια του ματς. Ωστόσο, και οι δύο αντίπαλοι θα στερηθούν κατά πως φαίνεται των υπηρεσιών των πρώτων τους σκόρερ. Από πλευράς Αταλάντα, ο Γιόζιπ Ιλιτσιτς των 21 γκολ φέτος, δίνει άλλη μια μάχη με την κατάθλιψη, δύο χρόνια αφότου σχεδόν εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο μετά το θάνατο του Ντάβιντε Αστόρι. Αλλά εκτός από πλευράς Παρί θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και ο Κίλιαν Μπαπέ, σκόρερ 30 τερμάτων φέτος. Τα δημοσιεύματα από τη Γαλλία τον θέλουν να παλεύει ώστε να επιστρέψει από τον τραυματισμό του εν καιρώ για το ματς, αλλά αν αγωνιστεί θα είναι μεγάλο ρίσκο.

Φυσικά η Παρί έχει πολλές επιθετικές λύσεις. Μάουρο Ικάρντι, Νεϊμάρ (ο οποίος έχει μεγαλύτερο μηνιάτικο από όλο το ρόστερ της Αταλάντα) και Πάμπλο Σαράμπια έχουν μαζί 53 γκολ στη σεζόν. Οι δύο πρώτοι πληρώνουν 5,50 ως σκόρερ του πρώτου γκολ, ενώ ο Ισπανός είναι στο 6,00. Απόντος του Ιλιτσιτς, ο Λουίς Μουριέλ και ο Ντούβαν Σαπάτα είναι οι μεγαλύτερες ελπίδες της Αταλάντα για γκολ. Και οι δύο πληρώνουν 2,75 ως σκόρερ οποιουδήποτε γκολ.

Λειψία-Ατλέτικο Μαδρίτης

Πέμπτη 13/08, 22:00

Για όσους πιστεύουν στους οιωνούς, φέτος θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η σεζόν της Ατλέτικο Μαδρίτης. Με προπονητή τον Σιμεόνε, οι Ροχιμπλάνκος δεν έχουν ηττηθεί ποτέ σε νοκ άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, παρά μόνο όταν αντιμετωπίζουν ομάδες του Κριστιάνο Ρονάλντο. Η Γιουβέντους του Πορτογάλου έχει αποχαιρετήσει το θεσμό και η Ατλέτικο αποφεύγει τον δήμιο και κακό της δαίμονα. Σύμφωνα με τις αποδόσεις των στοιχηματικών, είναι φαβορί για την πρόκριση κόντρα στη Λειψία, με 1,72, έναντι 2,05 των Γερμανών.

Από εκεί και πέρα, όταν έχεις μια επιθετική ομάδα όπως η Λειψία να αντιμετωπίζει τη σφιχτή άμυνα της Ατλέτικο, οι προβλέψεις γίνονται δύσκολη υπόθεση. Για αυτό οι αποδόσεις στο σκοράρισμα των δύο ομάδων είναι μοιρασμένες, με 1,88 στο GG και 1,85 στο NG. Ως φαβορί στο κομμάτι του ακριβούς σκορ παρουσιάζεται η ισοπαλία 1-1 (5,50) ενώ επτά φορές το ποντάρισμα επιστρέφει το 1-0 υπέρ της Ατλέτικο και οκτώ φορές η νίκη της Λειψίας με το ίδιο σκορ. Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι δύο ομάδες πληρώνουν περισσότερο από 2.50 για να σκοράρουν δύο ή περισσότερα γκολ.

Η επιθετική τριπλέτα της Ατλέτικο παρουσιάζεται ως επικρατέστερη να ανοίξει το σκορ. Στο 5,50 προσφέρεται ο Αλβαρο Μοράτα και στο 7,00 ο Ντιέγκο Κόστα και ο Ζοάο Φέλιξ. Στο 7,50 συναντάμε άλλον έναν παίκτη των Μαδριλένων, τον Ανχελ Κορέα, αλλά και τον φορ της Λειψίας, Πάτρικ Σικ. Βέβαια, ο Τσέχος στράικερ δεν θα έχει πλέον δίπλα του τον παρτενέρ του στην επίθεση όλη τη σεζόν, αφού ο Τίμο Βέρνερ πήρε μεταγραφή για την Τσέλσι.

Μπαρτσελόνα-Μπάγερν Μονάχου

Παρασκευή 14/08, 22:00

Το ζευγάρι-«μαρκίζα» των προημιτελικών. Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου μετράνε από πέντε τρόπαια σε Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλο Πρωταθλητριών, την ώρα που οι υπόλοιπες έξι ομάδες της φάσης των «8» δεν έχουν ποτέ γευτεί την κορυφή της Ευρώπης. Αν και τα ονόματα των δύο αντιπάλων προκαλούν δέος, υπάρχει σαφές φαβορί στη φετινή τους αναμέτρηση και αυτή είναι η Μπάγερν. Η πρόκριση της Πρωταθλήτριας Γερμανίας προσφέρεται στο 1,59 και την Μπαρτσελόνα τη συναντάμε στο 2,25.

Η Μπάγερν είναι σε εξαιρετική φόρμα, παρότι το γερμανικό πρωτάθλημα τελείωσε νωρίς. Μετά την «τεσσάρα» επί της Τσέλσι δείχνει να μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο. Αν δεν καταφέρει να βρει δίχτυα στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ο τολμηρός παίκτης που θα ποντάρει σε αυτό, θα πληρωθεί σε απόδοση 4,60. Ταυτόχρονα, η Μπαρτσελόνα είναι ντεφορμέ, όμως η ποιότητα που έχει στην επίθεση είναι αδιαμφισβήτητη. Η απόδοση για να μην σκοράρει παίζει στο 3,30.

Οσον αφορά δε τους σκόρερ, τα βαριά πυροβολικά των δύο συλλόγων παρουσιάζονται ως φαβορί για την επίτευξη του πρώτου γκολ. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που έχασε το Χρυσό Παπούτσι στις λεπτομέρειες από τον Τσίρο Ιμόμπιλε, πληρώνει 3,75, ενώ στο 5,00 τοποθετείται ο Λιονέλ Μέσι. Έκπληξη προκαλεί η απόδοση του Αντουάν Γκριζμάν για να ανοίξει το σκορ. Ο Γάλλος είναι ντεφορμέ, όμως αναμένεται να ξεκινήσει βασικός στην επίθεση της Μπαρτσελόνα και το 9,50 είναι ίσως υψηλό.

Μάντσεστερ Σίτι-Λυών

Σάββατο 15/08, 22:00

Παρά τη σπουδαία πρόκριση επί της Γιουβέντους, που έφερε τη Λυών στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά από το 2010, όταν έφτασε ως τον ημιτελικό με την Μπάγερν, οι Γάλλοι παρουσιάζονται ως το απόλυτο αουτσάιντερ. Η πρόκρισή τους προσφέρεται σε απόδοση 5,30, την ώρα που η Μάντσεστερ Σίτι είναι στο 1,13. Η δε πρόκριση των Αγγλων στην κανονική διάρκεια του ματς πληρώνει 1,31. Η πιθανότητα μάλιστα να κερδίζει από το ημίχρονο συναντάται στο 1,90.

Με δεδομένη την επιθετική δεινότητα της Σίτι, η πιθανότητα να σκοράρει η ομάδα του Γκουαρδιόλα το πολύ ένα γκολ βρίσκεται στο 2,90. Η συμμετοχή του πρώτου σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, του Σέρχιο Αγουέρο, είναι εξαιρετικά αμφίβολη, όμως Γκαμπριέλ Ζεσούς και Ραχίμ Στέρλινγκ προέρχονται από εξαιρετικές εμφανίσεις με συνεχόμενα γκολ. Και οι δύο πληρώνουν 4,50 ως σκόρερ του πρώτου γκολ.

Σχετικά Άρθρα