Έβρος Τελευταία Νέα

Τούρκοι περνάνε μαζικά τα σύνορα και ζητούν άσυλο στον Έβρο!

Κάθε μέρα τις τελευτέες μέρες του Αυγούστου καταφθάνουν στο Έβρο κατά δεκάδες Τούρκοι πολίτες – δημόσιοι υπάλληλοι, αστυνομικοί, δικαστικοί κ.ά- ζητώντας πολιτικό άσυλο από τις ελληνικές Αρχές, προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι είναι κυνηγημένοι από το καθεστώς Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Ελεύθερης Θράκης, οι «αντικαθεστωτικοί» που περνούν τον ποταμό σε ημερησία βάση είναι από 70 έως 100, και ήδη έχουν προκαλέσει ανησυχία στους συνοριοφύλακες που καλούνται να τους υποδεχθούν αλλά και να τους καταγράψουν.

Ειδικά από τότε που άναψε κόκκινο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο αριθμός των Τούρκων που ζητούν άσυλο αυξήθηκε κατά πολύ μα λένε από την Αλεξανδρούπολη.

Το εντυπωσιακό είναι ότι πολλοί είναι εκείνοι πού εισέρχονται στην χώρα μας από δύσβατα μονοπάτια στον ποταμό και εν συνεχεία μέσω της οροσειράς της Ροδόπης επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα. Πολλοί δε εξ αυτών χάνονται και επικοινωνούν με τις ελληνικές Αρχές για να τους διασώσουν.

Επί πλέον πρόβλημα προκαλεί και ο κορωνοϊός, αφού έχει αποκλεισθεί λόγω κρουσμάτων το κέντρο υποδοχής και ταυτοποιήσεως των μεταναστών σε φυλάκια του Έβρου. Αυτό δυσχεραίνει την κατάσταση και αυξάνει τα προβλήματα, αφού στην Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία καταγράφονται αρκετά κρούσματα.

Σχετικά Άρθρα