Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Τα νόμιμα ζήτησε ο Πάνος Αμβροσιάδης… «τρύπα» 65.000 ευρώ στα ταμεία του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας κατά την περίοδο Δημαρχόπουλου

Ερώτημα προ ημερησίας διάταξης κατέθεσε χθες βράδυ η παράταξη του Γ. Παπαχρόνη σχετικά με ένα θέμα που ήδη ο πρόεδρος Παναγιώτης Αμβροσιάδης μαζί με τον Δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη έχει παραπέμψει στα αρμόδια όργανα για διερεύνηση (εισαγγελέα, ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, εσωτερική ΕΔΕ εντός του Δήμου κλπ) και αφορά μια «τρύπα» στα ταμεία του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης κατά τα έτη 2014, 15, 16 και 17 κυρίως δηλαδή κατά την περίοδο που Δήμαρχος διατέλεσε ο κ. Μπάμπης Δημαρχόπουλος.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα την εξέλιξη της υπόθεσης αλλά πιθανότατα έχει πολύ «ζουμί»… και το πιθανότερο είναι ότι θα φτάσει στα δικαστήρια μιας και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μου, λένε ότι ο εισαγγελέας Ξάνθης ήδη ζήτησε κάποιες ανωμοτί καταθέσεις από εμπλεκόμενους (υπαλλήλους και αυτοδιοικητικούς εκείνης της περιόδου).

Όπως και να έχει φαίνεται ότι η διαχείριση στο συγκεντρωμένο οργανισμό (ΚΑΠΗ Παιδικοί) τα τελευταία χρόνια «χόλωνε» επικίνδυνα, ενώ όλα ξεκίνησαν από ένα τυπικό έλεγχο που φαίνεται να έκαναν ορκωτοί λογιστές σε συνεργασία με την νέα δημοτική αρχή και το νέο πρόεδρο κ. Παναγιώτη Αμβροσιάδη του οποίου τα μαλλιά άσπρισαν με αυτά που είδε και άκουσε!!!

Φυσικά ο Πάνος Αμβροσιάδης δεν δίστασε ούτε στιγμή να ζητήσει τα «νόμιμα» και να παραπέμψει την υπόθεση αρμοδίως.

Και η ερώτηση Παπαχρόνη σχετικά με το θέμα poy που αφορά την περίοδο 2014-17 όταν πρόεδροι ήταν ο κ. Ι. Χατζηεφραιμίδης και ο κ. Τ. Θεοδωρίδης. Δήμαρχος την επίμαχη περίοδο ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος.

Ξάνθη 22/08/2020

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Προς τον κ. Δήμαρχο Ξάνθης και τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Ξάνθης.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Ξάνθης,

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 18ης Αυγούστου 2020 εγκρίθηκαν οι ισολογισμοί του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ξάνθης για τα έτη 2014, 2015, 2016, 2017, και 2018.

Στις εισηγήσεις των εν λόγω θεμάτων σημειώνεται ότι εμφανίζονται αναντιστοιχίες σε σχέση με τον εγκεκριμένο απολογισμό όσον αφορά τα οικονομικά έτη 2014, 2015, 2016 και 2017 και επίσης ότι εμφανίζονται δαπάνες για τις οποίες διατυπώθηκε επιφύλαξη από τον ορκωτό λογιστή και συγκεκριμένα:

  • Για το έτος 2014 δαπάνες 34.003,42 ευρώ για τις οποίες δεν επιδείχθηκαν τα νόμιμα παραστατικά.
  • Για το έτος 2015 δαπάνες 11.766,11 ευρώ για τις οποίες δεν επιδείχθηκαν τα νόμιμα παραστατικά.
  • Για το έτος 2016 δαπάνες 12.043,25 ευρώ για τις οποίες δεν επιδείχθηκαν τα νόμιμα παραστατικά.
  • Για το έτος 2017 δαπάνες 6.818,84 ευρώ για τις οποίες δεν επιδείχθηκαν τα νόμιμα παραστατικά.

Ως εκ τούτου συνάγεται ότι κατά τα έτη 2014 – 2017 συσσωρεύθηκαν δαπάνες ύψους 64.631,62 ευρώ για τις οποίες δεν επιδείχθηκαν τα νόμιμα παραστατικά.

Πρόκειται για μία συστηματικά επαναλαμβανόμενη διαφορά, άλλοτε άλλου ύψους, που καταλαμβάνει χρονικό ορίζοντα μίας τετραετίας. Συνεπώς δεν τίθεται μόνο θέμα πώς δημιουργήθηκαν αυτές οι διαφορές αλλά και πώς διέφυγε από κάθε έλεγχο η κατάσταση αυτή επί τέσσερα συναπτά έτη.

Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω ερωτάσθε:

α) Προτίθεσθε να προχωρήσετε σε ενέργειες που θα αποκαλύψουν τους υπεύθυνους;

β) Προτίθεσθε να προχωρήσετε σε ενέργειες που θα επιτρέψουν τον καταλογισμό των ποσών αυτών;

Δημοτική Παράταξη «ΑΓΑΠΗ για την Ξάνθη μας»

Παπαχρόνης Ιωάννης

Παπαδόπουλος Βασίλειος

Γεωργιάδης Δημοσθένης

Σπανίδης Μιχαήλ

Διαφωνίδης Χαράλαμπος

Τσακιρίδης Αφεντούλης

Σχετικά Άρθρα