Κοινωνία Τελευταία Νέα

Σύψας για «αρνητές» του κορονοϊού: Μεγάλος κίνδυνος. «Θα κάνουμε ό,τι κάναμε στην Ξάνθη αν χρειαστεί»

Ίσως χρειαστεί να κλείνουν πιο νωρίς τα μπαρ και οι χώροι εστίασης, σίγουρα πριν τα μεσάνυχτα, είπε ακόμη ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να πάψει η κοινωνία να εμπιστεύεται την πολιτεία και τους επιστήμονες και να αρχίσει να πιστεύει ό,τι βλέπει στο διαδίκτυο, σχολίασε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας.

Κληθείς να σχολιάσει μεταξύ άλλων στο OPEN TV, τις διαδηλώσεις αρνητών του κορονοϊού και των σχετικών μέτρων προστασία, με πιο πρόσφατη και μαζική αυτή στο Βερολίνο, υπογράμμισε πως αν χαθεί η εμπιστοσύνη στην πολιτεία και την επιστήμη η επιδημία θα αγριέψει πολύ, καθώς η άγνοια τρέφει την επιδημία.

Ίσως χρειαστεί να κλείνουν πιο νωρίς τα μπαρ και οι χώροι εστίασης, σίγουρα πριν τα μεσάνυχτα, είπε ακόμη ο κ. Σύψας με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας. Σημείωσε ωστόσο ότι το σημαντικότερο είναι να τηρήσουμε τα μέτρα που ήδη έχουν παρθεί.

«Ο κόσμος δεν νοσεί όπως νοσούσε γιατί οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο και προσέχουν. Αντίθετα, οι νέοι δεν προσέχουν, αλλά δεν νοσούν και βαριά επίσης. Ωστόσο, ο αριθμός των εισαχθέντων στα νοσοκομεία έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες. Το ευτύχημα είναι ότι δεν έχουμε διασωληνώσεις, αλλά αυτό δεν θα συνεχιστεί αν πάει έτσι η κατάσταση» τόνισε ακόμη ο λοιμωξιολόγος.

Αναφορικά με τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του ιού είπε: «Το πολύ σημαντικό δεν είναι αν πάρουμε καινούρια μέτρα, αλλά να τηρήσουμε τα μέτρα που υπάρχουν τώρα. Απολύμανση, μάσκα κι αποστάσεις μπορούν να ανατρέψουν πολύ γρήγορα την κατάσταση. Αν τηρηθούν, θα έχουμε ένα καλοκαίρι που θα φύγει χωρίς κάποιο… ατύχημα».

Κρίσιμη εβδομάδα – «Θα κάνουμε ό,τι κάναμε στην Ξάνθη αν χρειαστεί»

«Η εβδομάδα αυτή είναι πολύ κρίσιμη και δύσκολη. Αυτή η εβδομάδα θα δείξει τα αποτελέσματα των προηγούμενων 10-15 ημερών. Αν τηρηθούν τα μέτρα θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ στο να περιορίσουμε τον ιό» είπε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι «αν συνεχιστεί η απότομη αύξηση των κρουσμάτων, θα πάρουμε μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων» τονίζοντας ότι θα επανέλθει το σύστημα με τα sms στο 13033.

Σχετικά Άρθρα