Αθλητικά Τελευταία Νέα

Στοίχημα: Ξάνθη-Απόλλων μετά κόπων και βασάνων

Ένα παιχνίδι οργανωτική τραγωδία, από πλευράς Σούπερ Λίγκας, κρίνει τη χρονιά δύο ομάδων. Ξάνθη και Απόλλων Σμύρνης βρίσκονται απόψε στην Xanthi FC Arena (20.00) για το πρώτο ματς διαβάθμισης, με τη ρεβάνς στην Αθήνα, το Σάββατο. Για στοιχηματική ανάλυση και στατιστικά στοιχεία του ματς, επισκεφτείτε το BetCosmos.

Το αποψινό παιχνίδι ήταν αρχικά προγραμματισμένο για το περασμένο Σάββατο. Το πρωί εκείνης της μέρας όμως έγινε γνωστό πως στην αποστολή της Ξάνθης (όχι σε ποδοσφαιριστή) βρέθηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού. Ακολουθήθηκαν τα προβλεπόμενα, αναβλήθηκε το παιχνίδι, οι παίκτες των γηπεδούχων μπήκαν σε καραντίνα και υποβλήθηκαν έκτοτε σε δύο διαφορετικά τεστ, τα οποία ήταν αμφότερα αρνητικά.

Η Ξάνθη κατάφερε με καρδιοχτύπι να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό, γλιτώνοντας στο φινάλε την τελευταία θέση, ωστόσο παρά και τις δικές της συνεχείς, επίμονες προσπάθειες, δεν μπόρεσε να κατοχυρώσει και την παραμονή τους, αφού καλείται να κρατήσει τη θέση της στη Σούπερ Λίγκα μέσω των μπαράζ.

Μπαράζ που όπως και ο αντίπαλος της δεν ήθελε, δεν προγραμμάτιζε και από την στιγμή που αυτά ορίστηκαν, τρέχει προκειμένου να μπορέσει να παρατάξει ενδεκάδα στο γήπεδο. Και αυτό γιατί εδώ και καιρό αποχώρησαν οι παίκτες τα συμβόλαια των οποίων είχαν λήξει (και άλλοι που αποφασίστηκε πως δεν θα συνεχίσουν) ενώ δεν έγινε καμία προσθήκη, αφού η ομάδα τελεί υπό καθεστώς πώλησης/παραχώρησης ακόμη και διάλυσης (αν και όλα πλέον δείχνουν ότι ο γολγοθάς τελειώνει και ο Μπιλ Πάπας θα πάρει άδεια για να προχωρήσει στην εξαγορά του συλλόγου).

Τι έγινε λοιπόν στο μεσοδιάστημα; Προβιβάστηκαν από την k17 και την k19 του συλλόγου 12 συνολικά ποδοσφαιριστές, υπέγραψαν έγκαιρα επαγγελματικά συμβόλαια και αυτοί θα αποτελέσουν τη βάση των ακριτών στα δύο παιχνίδια με τον Απόλλωνα, σηκώνοντας το βάρος της προσπάθειας για παραμονή.

Σε δύο φιλικά πρόλαβε να τους τσεκάρει ο κόουτς Καραγεωργίου, επικρατώντας στο πρώτο με 3-2 του Ορφέα Ξάνθης (8/8) και φέρνοντας ισοπαλία στο δεύτερο, 1-1 κόντρα στον ΑρηΑβάτου (14/8). Οι επαγγελματίες από την περυσινή σεζόν που έχουν απομείνει στους γηπεδούχους είναι οι Μπέντο, Φασίδης, Θυμιάνης, καθώς και μερικοί παίκτες που πέρσι δεν είχαν λεπτό συμμετοχής στο πρωτάθλημα (Σταθάκης, Τενεκές, Λεωντσάκος και Φάκης).

Οσο για τους πιτσιρικάδες που θα συστηθούν (οι περισσότεροι εξ αυτών τουλάχιστον) απόψε; Αυτοί είναι οι Γιώργος Τσιλιγγίρης, Νεκτάριος Κοτόπουλος, Δημήτρης Τσιπούρας, Γιώργος Μανίσογλου, Ηλίας Τσιτσεκίδης, ΣιμάρΧασάνογλου, Κώστας Ισαακίδης, Αλί Ερτουρούλ, Γιάννης Ιγνατιάδης, Κώστας Ζιπίδης, Σταμάτης Καρανικόλας, Κώστας Τσαγκαλίδης.


Από την άλλη ένας Απόλλων που έχει άλλου είδους ζητήματα. Για αρχή, έχει να παίξει από τις 9 Μαρτίου. Έκανε πανάκριβο προγραμματισμό για Σούπερ Λίγκα, προφανώς ποντάροντας λανθασμένα σε αναδιάρθρωση, και έκλεισε παίκτες και προπονητή (τον Γιώργο Παράσχο). Πλέον όμως, υποχρεούται να διεκδικήσει την άνοδο του μέσω της διαδικασίας των μπαράζ.

Σε σχέση με την Ξάνθη είναι σαφώς σε καλύτερη θέση ως προς τις επιλογές επαγγελματιών που έχει ο κόουτς Τεννές (αυτός θα βρίσκεται στον πάγκο, αφού η συμφωνία με τον Παράσχο είχε ισχύ μόνο σε περίπτωση που επικυρώνονταν η άνοδος στη SL1), ωστόσο η παντελής έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού για τόσο μεγάλο διάστημα συνιστά το προφανέστερο μειονέκτημα των φιλοξενούμενων, η αναβολή του παιχνιδιού του Σαββάτου τους κόστισε περισσότερο.

Και αυτό γιατί, η αποστολή είχε φτάσει οδικώς στην Καβάλα, όπου και διανυκτέρευσε, προτού αναγκαστεί να επιστρέψει στην Αθήνα. Και… φτου και από την αρχή σήμερα, ευτυχώς όμως για όσους έχουν απομείνει στον Απόλλωνα όχι εκ νέου οδικώς, αλλά αναχώρηση της αποστολής για την Ξάνθη σήμερα το πρωί.

Την αποστολή του Απόλλωνα αποτελούν οι Αναγνωστόπουλος, Ρώσσης, Καραγκούνης, Λαγός, Βιτλής, Πατράλης, Ιωαννίδης, Τσαμπούρης, Βάρκας, Μπλάζιτς, Μπεντινέλι, Κολ, Στάγκος, Ρόδης, Χριστόπουλος. Ενδεικτικά της καινοφανούς κατάστασης, δύο χαρακτηριστικά περιστατικά: πρώτον, ο γκολκίπερ Αναγνωστόπουλος παρότι έχει ανακοινωθεί από τις 28/7 από τον Ιωνικό, δέχτηκε – με τη νέα του ομάδα να συμφωνεί – να αγωνιστεί ώστε να ενισχύσει την πρώην ομάδα του, ενώ από την άλλη, δεν είναι διαθέσιμος ο Χουχούμης (αρ. μπακ-χαφ), αφού παρότι ανανέωσε το συμβόλαιο του, αυτό έγινε εκπρόθεσμα και έτσι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.


Τώρα όσον αφορά τα στοιχηματικά προγνωστικά, η υπόθεση είναι περίπλοκη. Το σετ άνοιξε την περασμένη εβδομάδα με φαβορί την Ξάνθη στο 2.20, ή ακόμα και παραπάνω. Αδικαιολόγητο. Η γνωστοποίηση των αποστολών έφερε προσαρμογή, με τον Απόλλωνα, ανήμερα Σαββάτου, να μετατρέπεται σε φαβορί σε τιμές όμως που δεν έφταναν το 1.90. Πλέον, το διπλό βρίσκεται στο 1.60. Και φυσικά, δεν αξίζει. Αν υπάρχει ένα σημείο να βγάζει λίγο νόημα, αυτό είναι το Χ ημίχρονο, στο 2.15.

Σχετικά Άρθρα