ΑθλητικάΤελευταία Νέα

Πρώτα ευρωπαϊκά ματς μετά την καραντίνα

Μετά από τέσσερις και πλέον μήνες απουσίας, ελέω κορωνοϊού, οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις επιστρέφουν με κανόνες… καραντίνας. Μονοί αγώνες στα νοκ άουτ, σε ουδέτερα γήπεδα σε Γερμανία και Πορτογαλία, εν μέσω καλοκαιριού. Στην πρώτη μέρα μετά την επιστροφή, το πρόγραμμα έχει τέσσερα ματς του Γιουρόπα Λιγκ και το στοιχηματικό ενδιαφέρον στρέφεται κατά βάση στο μεγάλο ματς της Ιντερ με τη Χετάφε, σε γερμανικό έδαφος. Για τους δε λάτρεις του καζίνο, χιλιάδες φρουτάκια περιμένουν στις νόμιμες πλατφόρμες, όπως βλέπουμε και στο slot.gr.

Ιταλία και Ισπανία ήταν στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού μετώπου της πανδημίας τον Μάρτιο και ο πρώτος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων δεν έγινε ποτέ. Έτσι θα λύσουν τις διαφορές τους σε μονό αγώνα, στην «Veltins Arena» του Γκελσενκίρχεν, με τον νικητή να προκρίνεται στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τη Λεβερκούζεν (εκτός αν καταφέρει η Ρέιντζερς να ανατρέψει εκτός έδρας την ήττα με 3-1 στη Γλασκώβη).

ΙΝΤΕΡ

Η Ιντερ προέρχεται από τη μεγάλη νίκη με 2-0 επί της Αταλάντα στο Μπέργκαμο, η οποία της έδωσε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, έναν πόντο πίσω από την πρωταθλήτρια Γιουβέντους. Η ομάδα από το Μιλάνο συγκέντρωσε 82 βαθμούς, όσους και τη χρονιά του τρεμπλ, όμως βρήκε μπροστά της μια πολύ δυνατή Γιούβε. Οι Νερατζούρι χαρακτηρίζονται από επιθετικό πλουραλισμό, αφού δεκαοκτώ διαφορετικοί ποδοσφαιριστές βρήκαν δίχτυα στη φετινή Σέριε Α. Μόνο η Ρεάλ (21) είχε να επιδείξει καλύτερο απολογισμό στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ωστόσο, μετά το τέλος του ματς στο Μπέργκαμο, τα προβλήματα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Ο προπονητής Αντόνιο Κόντε ξέσπασε στη συνέντευξη Τύπου: «Η 2η θέση και οι 82 βαθμοί ανήκουν μόνο σε εμένα και τους παίκτες μου. Κανείς δεν μας στήριξε. Η διοίκηση είναι πολύ αδύναμη και δεν είναι σε θέση να προστατεύσει την ομάδα. Η Γιουβέντους είναι πολύ πιο ισχυρή και εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου».

Η διοίκηση διέρρευσε ότι είναι έξαλλη μαζί του και μάλιστα γράφτηκε ότι ο Μαξ Αλέγκρι θεωρείται επικρατέστερος για να αντικαταστήσει τον Κόντε, αν οι δρόμοι των δύο πλευρών χωρίσουν. Τη Δευτέρα ο Κόντε προσπάθησε να… μπαλώσει την κατάσταση λέγοντας ότι δεσμεύεται με τριετές συμβόλαιο με την Ιντερ και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να οδηγήσει ξανά την ομάδα στην κορυφή. Παράλληλα μίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο Ζανγκ με τον τελευταίο να του ζητά να αφοσιωθεί ο ίδιος και οι παίκτες στις υποχρεώσεις τους στο Γιουρόπα Λιγκ. Ετσι, οι όποιες εξελίξεις μετατίθενται για αργότερα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, εκτός λίστας έμειναν ο τραυματίας χαφ Βεσίνο και ο μπακ-χαφ Ασαμόα. Επιστρέφει ο μέσος Σένσι, που θα βρίσκεται στον πάγκο. Στο μεταξύ, υπάρχει συμφωνία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την αγορά του Αλέξις Σάντσες. Ο Χιλιανός επιθετικός θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τους Μιλανέζους με ετήσιες απολαβές 7 εκατ. ευρώ. Με 3-5-2 παρατάσσονται οι Μιλανέζοι με τους Λουκάκου και Λαουτάρο Μαρτίνες επιθετικό δίδυμο.

ΧΕΤΑΦΕ

Την ίδια στιγμή, στη Χετάφε είναι εμφανές ότι κόστισε πολύ η τρίμηνη διακοπή. Εχασε το ρυθμό της και από εκει που διεκδικούσε στα ίσα μία θέση στην πρώτη τετράδα, έφτασε τελευταία αγωνιστική να πέφτει στην όγδοη θέση, δηλαδή εκτός Ευρώπης. Αν και εδώ που τα λέμε, για να μείνει εκτός Ευρώπης χρειάστηκε να συνωμοτήσει το σύμπαν. Στο τελευταίο ματς της σεζόν είχε τρία ακυρωμένα γκολ, όλα μετά από πολλά λεπτά στον έλεγχο του VAR και το χαμένο πέναλτι του Μάτα, πρώτο μετά 24 σερί εύστοχες εκτελέσεις, ενώ ταυτόχρονα η Γρανάδα κέρδιζε με τέσσερα γκολ διαφορά την Αθλέτικ Μπιλμπάο, όσα χρειαζόταν για να περάσει στην έβδομη θέση. Συνολικά, μετά την καραντίνα η Χετάφε έκλεισε το ισπανικό πρωτάθλημα με μία νίκη σε έντεκα αγωνιστικές (1-5-5) και μόνο έξι γκολ ενεργητικό.

Ενόψει του σημερινού αγώνα, το κλίμα είναι καλό. «Πρόκειται για το παιχνίδι της ζωής μας» εξηγούσε παραστατικά ο γκολκίπερ Νταβίντ Σόρια, ενώ ο Κουκουρέγια, για τον οποίο ακούγεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την Τσέλσι, δήλωσε ότι «αν περάσουμε την Ιντερ, η άσχημη εικόνα του πρωταθλήματος θα ξεχαστεί από όλους».

Ο κόουτς Χοσέ Μπορδαλάς έδωσε μία εβδομάδα ρεπό μετά το φινάλε του πρωταθλήματος και στη συνέχεια πήγε την ομάδα για ολιγοήμερη προετοιμασία σε ένα θέρετρο έξω από τη Βαλένθια. Οι μοναδικοί απόντες από την αποστολή για τη Γερμανία είναι οι δύο μακροχρόνια τραυματίες, ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Μανόλοβιτς και ο μέσος Ετέμπο.

Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μείνει στην άκρη το κλασικό 4-4-2 και αντ’ αυτού να δούμε ένα σχήμα με μοναδικό προωθημένο τον Μάτα και ενισχυμένη μεσαία γραμμή με την παρουσία του Τιμόρ στο πλάι των βασικότατων Αραμπάρι και Μακσίμοβιτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η Ιντερ έκλεισε με καλό ρυθμό το πρωτάθλημα, όμως είναι μάλλον απίθανο να μην έχει επηρεαστεί από το πολεμικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον Κόντε και τη διοίκηση. Και η Χετάφε δεν αποτελεί αμελητέα ποσότητα και δίχως άγχος θα ψάξει την υπέρβαση. Κρατάμε το goal/goal που προσφέρεται στο 2. Στο 2.30 για anytime σκόρερ ως ειδικό στοίχημα ο Λουκάκου.

Σχετικά Άρθρα