Face to Face Τελευταία Νέα

Προβληματίζονται στην Αλεξανδρούπολη για τον Covid… (Η πόλη βρίσκεται σε παραλήρημα)

Θα συνιστούσα στους φίλου μας στην Αλεξανδρούπολη, ψυχραιμία… μιας και διαβάζω στο focustonevro.gr το παρακάτω κείμενο και νομίζω ότι δεν είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα.

Αλεξανδρούπολη. Η πόλη βρίσκεται σε παραλήρημα. Οι φήμες οργιάζουν. Απαιτείται άμεσα ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς.

Επιτακτική φαίνεται να είναι η ανάγκη ώστε να υπάρχει ενημέρωση για το τι συμβαίνει στην Αλεξανδρούπολη.

Τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα οι φήμες οργιάζουν. Ακούγονται και γράφονται διάφορα χωρίς κανείς να τα επιβεβαιώνει και να δημιουργούνται πολλές φορές λανθασμένες και “καταδικαστικές” εντυπώσεις.
Το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση σε πρώτο χρόνο καθιστά πιο επικίνδυνη την κατάσταση.

Σε μία κοινωνία σαν την Αλεξανδρούπολη που πληθυσμιακά δεν είναι Αθήνα ή Θεσσαλονίκη είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχει ενημέρωση γιατί μην ξεχνάτε ότι: η άγνοια σκοτώνει.

Δεν ζητά κάνεις να γνωρίζουμε ονοματεπώνυμα. Σεβόμαστε απόλυτα τα άτομα που νοσούν. Πρέπει όμως να γνωρίζουμε το μέγεθος του προβλήματος για να μπορούμε να το διαχειριστούμε.
Από το πρωί σήμερα οργιάζουν οι φήμες για δεκάδες κρούσματα, για καταστήματα που έχουν κλείσει για αυτόν το λόγο. Ακόμα και για περιπτώσεις ατόμων που φεύγουν σε άλλες πόλεις για να κάνουν έγκαιρα μοριακό τεστ γιατί δεν βρίσκουν ραντεβού στην Αλεξανδρούπολη.

Θεωρούμε ότι είτε από το ΠΓΝΕ που είναι το νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης, είτε από τον αρμόδιο Περιφερειάρχη Υγείας ΑΜΘ Κώστα Βενετίδη που έπραξε αναλόγως στην περίπτωση της Καβάλας, είτε ο ίδιος ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης θα πρέπει να ενημερώσουν την γενικότερη εικόνα της κατάστασης δίνοντας ακόμα και πιο ειδικές οδηγίες αν αυτό χρειάζεται.

Θεωρούμε επίσης ότι πρέπει να επανεξεταστεί κάθε μορφή κοινωνικής εκδήλωσης ή ανοιχτές εκδηλώσεις που θέτουν σε κίνδυνο τους δημότες ή τους λιγοστούς (έστω) επισκέπτες της πόλης. Αυτό το τελευταίο γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνο όταν δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει.

Θεωρούμε τέλος, δεδομένο ότι με ψυχραιμία πρέπει να διατηρήσουμε τα μέτρα προστασίας έτσι όπως προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Κλείνουμε επαναλαμβάνοντας το αίτημα έτσι όπως προκύπτει και από μηνύματα που φτάνουν από αναγνώστες. Απαιτείται άμεση ενημέρωση και ενδεχομένως κινήσεις και μέτρα που πρέπει να παρθούν άμεσα για να περιορίσουν το φαινόμενο της εξάπλωσης.

Θυμίζουμε. Η άγνοια είναι αυτή που σκοτώνει.

Σχετικά Άρθρα