Κοινωνία Τελευταία Νέα

Παντελεήμων: Με όλα τα μέτρα προστασίας θα τιμήσουμε τη Θεομήτωρ και Μητέρα όλων και θα εορτάσουμε το Δεκαπενταύγουστο

Η μεγάλη εορτή του Αυγούστου, η Κοίμηση της Θεοτόκου , το Πάσχα του καλοκαιριού πλησιάζει και οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν ήδη με τις παρακλήσεις του Μικρού και Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνα προς την Παναγία, ενημερώνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρείου κ.κ. Παντελεήμων.

Σήμερα το απόγευμα, στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Αρχαγγελιώτισσας, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα της εορτής του 15Αύγουστου η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στην Π.Ε.Ξάνθης πολλοί Ιεροί Ναοί είναι αφιερωμένοι στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Ανάμεσα σε αυτούς και τη Ιερά Μονή Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης, που κατά παράδοση αποτελεί το επίκεντρο της μεγάλης γιορτής στην Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή, παρά το γεγονός ότι είναι αφιερωμένη στα Εισόδια  της Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας προχθές στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης επεσήμανε ότι η ανάγκη όλων των χριστιανών να τιμήσουν τη Θεοτόκο και Μητέρα όλων και να εναποθέσουν στη μεγάλη αγκαλιά της όλα όσα τους προβληματίζουν, πηγάζει από την οικειότητα της μητρικής αγάπης που νιώθουν και την ευόδωση των αιτημάτων που εναποθέτουν στα Χέρια Της.

Ανέφερε μάλιστα το συγκλονιστικό απόσπασμα του Θεοδώρου του Β’ Λάσκαρη, του αυτοκράτορα Νίκαιας, και υμνογράφου του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνα προς την Παναγία , το οποίο εστιάζει ακριβώς στα προαναφερόμενα.

Ενημέρωσε τους πιστούς ότι η Ιερά μας Μητρόπολη μερίμνησε σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και την Αστυνομική Διεύθυνση για την απρόσκοπτη και ασφαλή μετάβαση και επιστροφή του κόσμου από τη Μονή. Συνέστησε να προτιμώνται τα αστικά λεωφορεία, τα οποία θα έχουν τακτικά δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των πιστών, προς αποφυγή συνωστισμού.

Απηύθυνε θερμή παράκληση να τηρούνται όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, προσθέτοντας ότι ο εξωτερικός προαύλιος χώρος προσφέρεται για την τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων λόγω της πανδημίας.

Ζήτησε από όλους και όλες να είναι – όπως κάθε χρόνο – προσεκτικοί και σε ότι αφορά την προστασία του περιαστικού άλσους για να καταλήξει με τη δική του πατρική αγάπη : «εύχομαι σε όλους και όλες έτη καλά και πολλά και Παναγιοσκέπαστα».

Σχετικά Άρθρα