Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Πανικός στην πόλη χθες βράδυ. 3 Ρομά με διαλυμένο αμάξι, λήστεψαν κοπέλα, και τράκαραν σταθμευμένα. Συνελήφθη ο ένας μετά από καταδίωξη.

Ανθρωποκυνηγητό εντός της πόλης, συμπλοκή και σύλληψη του ενός από τους 3 επικίνδυνους ρομά είχαμε χθες το βράδυ στην πόλη της Ξάνθης. Οι 3 ρομά κινούνταν στους δρόμους της Ξάνθης με μια παλιά μαύρη Ασκόνα, και προκαλούσαν φθορές σε σταθμευμένα οχήματα. Σε μια περίπτωση στην Πραξιτέλους έπεσαν πάνω σε σταθμευμένο προξενώντας του μεγάλη ζημιά και ο ιδιοκτήτης που τους είδε από το μπαλκόνι κάλεσε την αστυνομία. Στην συνέχεια και ενώ οι άνδρες της ΔΙΑΣ έκαναν αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή οι 3 σταμάτησαν στην οδό Ομήρου και λήστεψαν ανυποψίαστη νεαρή κοπέλα που μόλις κατέβαινε από το αμάξι της.

Της πήραν τσάντα με έγγραφα και κινητό. Έντρομη η κοπέλα προσπαθούσε να ξεφύγει από τα χέρια τους και καλά που ήταν η γειτονιά να τους εκδιώξει από το σημείο. Εκεί τους εντόπισε και η αστυνομία και ξεκίνησε καταδίωξη μέσα στην πόλη.

Το μαύρο Ασκόνα με τους 3 ρομά προσπάθησε να κινηθεί προς το Δροσερό, αλλά στην Πατριάρχου Κύριλλου, εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω στο πεζοδρόμιο και σε άλλα ΙΧ. Επί τόπου συνελήφθη ο ένας από τους 3 δράστες από την αστυνομία που είχε κινητοποιηθεί αλλά οι άλλοι 2 διέφυγαν στην νύχτα. Είναι πάντως θέμα χρόνου όπως μας είπαν να ταυτοποιηθούν.

Σημειώνουμε δύο πράγμα: Η κατάσταση με το Δροσερό έχει ξεφύγει, κλέβουν μηχανάκια αβέρτα, αυτοκίνητα που τα βάζουν φωτιά, μπουκάρουν σε σπίτια, και τώρα αρχίσανε και τις επιθέσεις σε κόσμο απρόκλητα…

Είναι σίγουρο ότι αυτοί που τα προκαλούν είναι μια ελάχιστη μειοψηφία από τον οικισμό και όπως μου είπαν οι ίδιοι οι φίλοι μου από το Δροσερό, όσοι είναι παραβατικοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καν Ξανθιώτες. Είναι ρομά από άλλες πόλεις ίσος και από Βουλγαρία που έχουν έρθει και δυστυχώς έχουν βρει άσυλο μέσα στον οικισμό… χαλώντας το όνομά όλων…

Σχετικά Άρθρα