Αθλητικά Τελευταία Νέα

Ξάνθη: Ο Μπιλ Πάππας παίρνει την ΠΑΕ και επίσημα

Κατατέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού πλήρης φάκελος από τον ομογελή επιχειρηματία Bill Papas και περιμένει την επικύρωση της συμφωνίας με Πανόπουλο-Συγγελίδη για να εξαγοράσει την ομάδα.

Στην τελική ευθεία μπήκε η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Ξάνθη που αλλάζει χέρια μετά από σχεδόν 29 χρόνια, και από τα χέρια της ΒΙΑΜΑΡ και τα τελευταία χρόνια της Insports IKE και τους Χρήστο Πανόπουλο και Πολυχρόνη Συγγελίδη περνά σε αυτά του ομογενή επιχειρηματία από την Αυστραλία Βασίλη Παπαδημητρίου.

Ο φάκελος κατατέθηκε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, μέσω του δικηγόρου του Φάνη Ουζουνίδη και μόλις δοθεί η έγκριση αναμένεται να κινηθούν όλα τα διαδικαστικά για την απόκτηση των μετοχών της ομάδας της Θράκης.

Οι δύο πλευρές ξεπέρασαν και τον τελευταίο σκόπελο που συνάντησαν στις διαπραγματεύσεις τους, αφού ορίστηκε αντίτιμο και στον ενδεχόμενο η ομάδα να αγωνιστεί στη Σούπερ Λίγκα και σε αυτό που θα υποβιβαστεί στη Φούτμπολ Λιγκ, το οποίο θα είναι το μισό.

Ο νέος ιδιοκτήτης της Ξάνθης είναι γνώστης του ποδοσφαίρου αφού είναι πρόεδρος της Σίντνεϊ Ολίμπικ.

Στο βιογραφικό του δηλώνει φανατικός του αθλήματος, ενώ επιχειρηματικά δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες όπως Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νέα Ζηλανδία, Βραζιλία και Ελλάδα.

Η εταιρία που θα εξαγοράσει την Ξάνθη έχει αντικείμενο την πράσινη ανάπτυξη και ο άνθρωπός του στην Ελλάδα είναι ο Τάσος Γιαμουρίδης, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης εταιρίας κατασκευής μηχανημάτων επεξεργασίας σκουπιδιών με βάση τη Σίνδο.

Ο Μπιλ Πάπας είναι πατέρας τριών παιδιών (δύο αγόρια και ένα κορίτσι), με τους γιους να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο σε ηλικία 13ων και 15 ετών.

Σχετικά Άρθρα