Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Καιρός: Προσοχή τις επόμενες μέρες στην Ξάνθη (θα μας πλήξουν σφοδροί βορειοανατολικοί άνεμοι)

Με την λέξη… προσοχή ξεκινά την ανάρτησή του στο Facebook ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος προειδοποιεί σχετικά με το τι… ετοιμάζει ο καιρός τις προσεχείς ημέρες.

Ο καιρός έχει ήδη χαλάσει από χθες σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ η ΕΜΥ έχει ήδη εκδώσει νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης.

Αναλυτικά όσα γράφει ο μετεωρολόγος

ΠΡΟΣΟΧΗ!
ΣΤΟΥΣ ΣΦΟΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤ’ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ (8-9 ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ 10 ΜΠΟΦΟΡ) ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒ/ΚΥΡΙΑΚΟ (8-9 Αυγούστου)
ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ: ΕΒΡΟΥ, ΡΟΔΟΠΗΣ, ΞΑΝΘΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ (ΘΑΣΟΣ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ)!

Για καλό και για κακό λοιπόν κατά τη διάρκεια του ερχόμενου Σαβ/κύριακου στις παραπάνω προαναρερθείσες περιοχές:

-Αποφύγετε ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια
– Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
– Μην παρκάρετε τα αυτοκίνητά σας κάτω από μεγάλα δέντρα και γενικά αποφύγετε τη διέλευση κάτω από αυτά καθώς και κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
– Ειδικά οι μοτοσικλετιστές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι, , στις ισχυρές ριπές ανέμου σε ανοιχτές τοποθεσίες (π.χ. πάνω σε γέφυρες).
– Καλό θα είναι επίσης οι ιδιοκτήτες και οι κυβερνήτες μικρών σκαφών στους νομούς με ακτογραμμές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και ελλιμενισμού!

Σχετικά Άρθρα