Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Η Ξάνθη μετράει τις πληγές της μετά και την ακύρωση των Γιορτών Παλιάς πόλη

Εδώ δεν την γλύτωσε η ΔΕΘ θα την γλύτωναν οι Γιορτές Παλιάς πόλης μου είπε χθες φίλος επαγγελματίας της εστίασης, ενός κλάδου που μαζί με τα ξενοδοχεία μετράει κι αυτός τις πληγές του από το την ακύρωσης των Γιορτών.

Και αυτή ήταν και η χαριστική βολή σε μία ούτως ή άλλως εφιαλτική σεζόν για την Ξάνθη που ξεκίνησε εκεί λίγο πριν τα Καρναβάλια, και προβληματίζει αλλά και ανησυχεί τους φορείς της αγοράς που θα πρέπει επιτακτικά και άμεσα να ζητήσουν αντισταθμιστικά μέτρα από την κυβέρνηση.

Η ματαίωση των Γιορτών Παλιάς πόλης θα φέρει ένα τεράστιο οικονομικό πλήγμα για ξενοδοχεία, εστίαση αλλά και εμπορικά καταστήματα που τροφοδοτούσαν τις δραστηριότητες των συλλόγων. Οικονομικό πλήγμα θα υποστούν και όλοι οι σύλλογοι που μέσα από την δραστηριότητα των γιορτών κάλυπταν τα έξοδά τους για στολές αλλά και για την λειτουργία τους καθ όλο τον χρόνο (κάλυψη ενοικίων ρεύματα κλπ).

Η διοργάνωση του Δήμου Ξάνθης προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών (ίσος και πάνω από 50- 60 χιλιάδες), που ερχόταν από τους νομούς της βόρειας Ελλάδας αλλά και από Τουρκία και Βουλγαρία αφήνοντας παράλληλα τεράστιο οικονομικό αποτύπωμα στην οικονομία της Ξάνθης.

Έτσι παράγοντες της αγοράς θεωρούν πως είναι αναγκαίο να υπάρξει πρόνοια για τις επιχειρήσεις εστίασης που θα αντισταθμίσει το πλήγμα από τη ματαίωση της Γιορτών Παλιάς πόλης και θα πρέπει αυτό να γίνει σύντομα. (διαφορετικά θα υπάρξουν “λουκέτα πιο γρήγορα από ότι υπολογίζουμε”).

Σχετικά Άρθρα