slider Ροδόπη Τελευταία Νέα

Εορτασμός του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Μητρόπολη Μαρωνείας (φωτογραφίες)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων το διήμερον 23 και 24 Αυγούστου, επί τη Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, παρέστη εις τον Εορτάζοντα ομώνυμον Ιερόν Ναόν της Κομοτηνής και χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού της παραμονής (23 Αυγούστου), όπου κήρυξε τον θείον λόγον εξαίροντας τον βίο και το έργο του Αγίου, το όποίον είναι περισσότερον επίκαιρον σήμερα, προτρέποντας παραλλήλως τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Ανήμερα της Εορτής (24 Αυγούστου) προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, όπου τον θείον λόγον εκήρυξε ο Πανοσιολο-γιώτατος Αρχιμανδρίτης Άνθιμος Κωσταράκης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, τονίζοντας την σημασίαν του ιεραποστολικού έργου του Αγίου για την διατήρησιν και την συνέχισιν της ελληνορθοδόξου παραδόσεως στην σκλαβωμένη Ελλάδα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εγκατέστησε και επισήμως τον νέον Εφημέριον της Ενορίας, Πανοσιολογιώτατον Αρχιμανδρίτην Γρηγόριον Βουλγαρέλην και ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν εις την εύρυθμον διεξαγωγήν της πανηγύρεως.

Δείτε φωτογραφίες:

Σχετικά Άρθρα