slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Διακόπτονται και πάλι από σήμερα τα επισκεπτήρια στο γηροκομείο Ξάνθης λόγω νέων μέτρων

Αγαπητοί συμπολίτες,
βάσει και όσων νέων μέτρων ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς την Παρασκευή 31 Ιουλίου αναγκαζόμαστε από την Δευτέρα 3 Αυγούστου έως και την Κυριακή 16 Αυγούστου να ξαναδιακόψουμε τα επισκεπτήρια των συγγενών και φίλων για τους παππούδες και τις γιαγιάδες του Γηροκομείου «της καρδιάς μας». Ειδικότερα το δεύτερο μέτρο ανέφερε τα εξής «Από 1/8 έως τις 15/8 ισχύει αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων (πχ γηροκομεία), δομές ευάλωτων ομάδων (πχ άστεγοι, πρόσφυγες κοκ) και νοσοκομεία. Επιπλέον, όσον αφορά στα νοσοκομεία όπου κρίνεται αναγκαίο δύναται να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίνεται ειδική άδεια. Επίσης, δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού (πυρετός, δεκατική κίνηση, βήχας, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή). Ο συνοδός θα πρέπει να είναι ενήμερος για την εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής απόστασης, την απολύμανση των χεριών και την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας. Επιπρόσθετα, δεν επιτρέπεται η επίσκεψη των ιατρικών επισκεπτών στις νοσηλευτικές μονάδες έως τις 15/8».
Όπως είχαμε τονίσει και σε κάθε ανακοίνωσή μας που εκδόθηκε από τον Φεβρουάριο του 2020 και έπειτα, τα μέτρα που είχαμε λάβει και λαμβ’ανουμε ήταν και είναι προληπτικά και επικουρικά σε σχέση και με τις ανακοινώσεις και υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, προκειμένου να θωρακίσουμε υγειονομικά το γηροκομείο της Ξάνθης.
Οι συγγενείς των παππούδων και των γιαγιάδων μας που φιλοξενούμε μπορούν να συνεχίσουν να ενημερώνονται και να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 2541023114 από τις 10:00πμ έως τις 14:30μμ και από τις 17:00μμ έως τις 18:30μμ.
Επίσης, επαναλαμβάνουμε ότι εάν σε κάποια περίπτωση κριθεί από την ιατρική και νοσηλευτική υπηρεσία σε συνεργασία και εισήγηση της ψυχολόγου του ιδρύματος, ότι πρέπει να υπάρχει μεμονωμένη επίσκεψη συγγενή για καθαρά υποστηρικτικούς ψυχολογικούς λόγους σε φιλοξενούμενο ηλικιωμένο, τότε αυτή θα πραγματοποιηθεί με όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα ασφαλείας που τηρούμε.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνηση μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2541023114.
Επισημαίνουμε ξανά ότι τα μέτρα είναι και πάλι καθαρά προληπτικά και όχι κατασταλτικά διότι έχουμε να προστατεύσουμε εβδομήντα τέσσερις (74) ηλικιωμένους και τριάντα δύο (32) εργαζομένους με τις οικογένειές τους.

Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης
ΞΑΝΘΗ 02/08/2020

Σχετικά Άρθρα