Γυναίκα και Παιδί Τελευταία Νέα

3+1 αιτίες υπογονιμότητας – Πότε η εξωσωματική είναι μονόδρομος

Πολλές γυναίκες καταφεύγουν στην εξωσωματική γονιμοποίηση στις μέρες μας, αν αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας. Η διαδικασία της εξωσωματικής δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο νομίζουν οι περισσότεροι και το κόστος είναι προσιτό στις περισσότερες οικογένειες.

Ποιες είναι οι αιτίες υπογονιμότητας που μπορεί να σας κάνουν να καταφύγετε σε ένα κέντρο εξωσωματικής;

Ενδομητρίωση

Αν έχετε ενδομητρίωση τότε τα συμπτώματα στην περίοδο είναι πολύ έντονα, με πόνους, ναυτία, προβλήματα στο έντερο, διάρροιες. Η διάγνωση της πάθησης μπορεί να γίνει με λαπαροσκόπηση, εξαιτίας της υπογονιμότητας που θα προκληθεί αν ο ιστός από το ενδομήτριο είναι σε σημεία που εμποδίζουν την γονιμοποίηση ή την εμφύτευση.

Διαταραχές ωορρηξίας ή σαλπίγγων

Αν δεν γίνεται σωστά η ωορρηξία, τότε η σύλληψη καθίσταται αρκετά δύσκολη. Μπορείτε να ελέγξετε την ωορρηξία στον γυναικολόγο σας.

Επιπλέον μπορεί οι σάλπιγγές σας να είναι μη διαβατές ή να έχουν κάποιο πρόβλημα που δεν επιτρέπει στο γονιμοποιημένο ωάριο να φτάσει στην μήτρα.

Χαμηλά αποθέματα ωαρίων

Αυτός είναι ένας πολύ συχνός λόγος που οι περισσότερες γυναίκες καταφεύγουν στην εξωσωματική. Τα ωάρια όσο περνούν τα χρόνια ελαττώνονται. Αυτό σημαίνει ότι η εξωσωματική μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια.

Ανοσολογικά αίτια

Πιο σπάνια είναι τα ανοσολογικά αίτια, τα οποία αφορούν μόνο το 5% για την υπογονιμότητα. Συνήθως δίδεται ανοσολογική θεραπεία μόνο αν δεν υπάρχουν άλλα αίτια υπογονιμότητας.

Ένα ζευγάρι μπορεί να προχωρήσει σε εξωσωματική γονιμοποίηση εφόσον έχει προσπαθήσει τουλάχιστον 1-2 χρόνια να αποκτήσει παιδί με φυσιολογικό τρόπο.

Το κέντρο εξωσωματικής Neogenesisείναι σταθερά δίπλα σε κάθε υπογόνιμο ζευγάρι που θέλει να πληροφορηθεί για την μέθοδο και τις επιλογές που έχει σύμφωνα με την ηλικία και τα προβλήματα υγείας και των δύο συντρόφων.

Neogenesis

Κέντρο Εξωσωματικής & Γονιμότητας Αθήνα

Σχετικά Άρθρα