Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Αλέκος Κοντός για το 12%: Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποκαθιστά σήμερα μία μεγάλη αδικία σε βάρος των ακριτικών επιχειρήσεων

Πολύ σημαντική είναι για τις επιχειρήσεις της Θράκης η τροπολογία, που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή, και αφορά στη δυνατότητα συμψηφισμού της επιδότησης εργασίας ποσοστού 12%, για τα έτη από 2010 έως το 2015, με φορολογικές ή ασφαλιστικές οφειλές τους, τρέχουσες ή μελλοντικές.

Με την πρωτοβουλία αυτή, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποκαθιστά μία μεγάλη αδικία σε βάρος των ακριτικών επιχειρήσεων, οι οποίες βίωσαν με σκληρό τρόπο την περίοδο της βαθιάς οικονομικής ύφεσης, πολλές εξ αυτών αντιμετώπισαν σοβαρά θέματα βιωσιμότητας, ενώ η ανεργία εκτινάχθηκε σε υψηλά επίπεδα στην ευρύτερη περιοχή μας. Την αδικία αυτή επιχείρησε να «νομιμοποιήσει» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016, καταργώντας με υπουργική απόφαση την σχετική επιδότηση με το επιχείρημα ότι «δε συμβαδίζει με το ευρωπαϊκό δίκαιο».

Με τη σημερινή τροπολογία, λοιπόν, όχι μόνο δεν καταργείται ένα σημαντικό αναπτυξιακό κίνητρο για την ακριτική Θράκη, αλλά παράλληλα επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον και η πολιτική στήριξης της σημερινής κυβέρνησης για την περιοχή μας.

Σχετικά Άρθρα