Κόμματα Τελευταία Νέα

Μακάριος Λαζαρίδης: «Με τη μετονομασία της σήραγγας Συμβόλου σε “Νικολάου Μάρτη”τιμούμε το σπουδαίο Μακεδόνα πολιτικό»

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, για την υιοθέτηση από το Διοικητικό Συμβούλιο της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.» της πρότασής του να μετονομαστεί η σήραγγα Συμβόλου σε σήραγγα «Νικολάου Μάρτη», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορήθηκα την σημερινή απόφαση του Δ.Σ.της “Εγνατίας Οδού Α.Ε.” να μετονομαστεί η σήραγγα Συμβόλου σε σήραγγα “Νικολάου Μάρτη”, κατόπιν του σχετικού αιτήματός μου.

Δέκα ημέρες μετά την επιστολή μου για το συγκεκριμένο θέμα προς τους κ. Γ. Κωνσταντόπουλο και Κ. Κουτσούκο, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας, αντίστοιχα, που κοινοποιήθηκε μάλιστα στον Υπουργό Υποδομών και  Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλή, το Δ.Σ. της “Εγνατίας Οδού Α.Ε.” συνεδρίασε και ομόφωνα ενέκρινε την πρόταση για τη μετονομασία της σήραγγας.

Αποτελεί την έμπρακτη αναγνώριση τιμής του σπουδαίου Μακεδόνα πολιτικού, του σημαντικού ανθρώπου και συμπολίτη μας, Νικολάου Μάρτη, ως το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να πράξουμε γι’ αυτόν.

Πρόκειται για μια απόφαση με έντονο συμβολισμό για την περιοχή μας και ευρύτερα για τη Μακεδονία, δεδομένου ότι ο Νικόλαος Μάρτης συνέβαλε καταλυτικά και με όλες του τις δυνάμεις στη μελέτη,τεκμηρίωση και προαγωγή της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Αποκορύφωμα, η συγγραφή του έργου “Η πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας”, το οποίο το 1985 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών.

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στα μέλη του Δ.Σ. της “Εγνατίας Οδού Α.Ε.” για τη συγκεκριμένη απόφασή τους, για την οποία όλοι θα πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι».

Σχετικά Άρθρα