Οικολογία Τελευταία Νέα

Το συγχαρητήριο μήνυμα του Δντη Εκπαίδευσης ΑΜΘ για τον Ζήση Βαγκούση

Συγχαρητήριο μήνυμα

του Περιφερειακού Δ/ντή Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Κωνσταντίνου Μπαντίκου

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας – Θράκης συγχαίρει τον μαθητή του Γυμνασίου Αβδήρων Ζήση Βαγκούση, για την βράβευσή του στον 4ο διαγωνισμό YouSmile Awards, που διοργανώνει το Χαμόγελο του Παιδιού.

Όπως προκύπτει, ο μαθητής αυτός, με τις δράσεις του στο υποθαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής των Αβδήρων, στις οποίες έχουν αναφερθεί η εκπομπή ECONews, ο ANT1, η ΕΡΤ και πολλά άλλα τοπικά κανάλια, αλλά και αρκετές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, όχι μόνο συνέβαλε στον υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής από πλαστικά απορρίμματα και εγκαταλελειμμένο αλιευτικό εξοπλισμό, προστατεύοντας την υποθαλάσσια ζωή και τα απειλούμενα είδη – χελώνες καρέτα καρέτα και δελφίνια – αλλά προκάλεσε θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό του περίγυρο, εμπνέοντας άλλα παιδιά και ενήλικες.

Θεωρούμε ότι το παράδειγμά του θα πρέπει να αποτελέσει έναυσμα, ώστε να καταστεί απόλυτα κατανοητή η ανάγκη για την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης από την προσχολική ακόμα ηλικία, αφού τα άτομα αυτά θα αναλάβουν στο μέλλον ενεργό ρόλο ως πολίτες και, με τις στάσεις και τη συμπεριφορά τους, θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη μίας βιώσιμης κοινωνίας.

Ευχόμαστε ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον, για την ανάδειξη του τόπου μας και των σχολικών μας μονάδων, αλλά και την προστασία του μικρόκοσμού μας, ως μέρος του μεγάλου συνόλου – του πλανήτη Γη, για να εξασφαλιστεί η ποιότητα ζωής, τόσο η δική μας, όσο και των μελλοντικών γενεών.

                                                                                                        Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

                                                                                                              ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΙΚΟΣ

Σχετικά Άρθρα