Κοινωνία Τελευταία Νέα

Όλοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 9 Ιουλίου, 19:30 στην Κεντρική Πλατεία!

Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων
Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης

Με ένα χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να “βάλει στο γύψο” το δικαίωμα των εργαζομένων και του λαού σε κινητοποιήσεις. Με το άθλιο αυτό νομοσχέδιο, η συμμετοχή σε συγκέντρωση ή διαδήλωση δίχως άδεια μετατρέπεται σε “ιδιώνυμο” αδίκημα! Η αστυνομία ανάγεται στον απόλυτο κριτή του πώς και κατά πόσο τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι μαζικοί φορείς έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν.

Ο περιορισμός του ασύλου που προηγήθηκε προϊδέαζε για όσα θα ακολουθήσουν. Οι διατάξεις του νομοσχεδίου ενισχύουν περαιτέρω αυταρχισμό και καταστολή. Με ακραίο τρόπο, η σημερινή κυβέρνηση προχωράει παραπέρα τις διατάξεις για παρέμβαση στη λειτουργία των σωματείων, τις αλλαγές στο ποινικό κώδικα, τα εμπόδια για την διεξαγωγή της απεργίας που πρόσθεσε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κουρελιάζοντας ακόμη και τις λεγόμενες βασικές αστικές αξίες του διαφωτισμού, ποινικοποιούνται προληπτικά και οι ιδέες! Η “Διεύθυνση Πρόληψης της Βίας” που προβλέπεται να συσταθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα έχει στόχο, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, την αντιμετώπιση της “ιδεολογίας της βίας”, “την πρόληψη των διαφόρων μορφών και εκφάνσεων της βίας, όπως ιδίως, η ριζοσπαστικοποίηση και ο βίαιος εξτρεμισμός, η ενδοοικογενειακή και η έμφυλη βία, κλπ.” (sic).

Δεν χωρά αμφιβολία, πρόκειται για ένα νομοθετικό τερατούργημα που ξεκάθαρα στοχεύει κάθε ριζοσπαστική, προοδευτική ιδεολογία και πράξη. Υλοποιεί την επίσημη πολιτική της ΕΕ, η οποία θεωρεί τις “λαϊκές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας” ως κίνδυνο για την ασφάλεια και αντιμετωπίζει κάθε ριζοσπαστική, ανατρεπτική ιδεολογία και πρακτική ως πηγή “τρομοκρατίας”, που εξισώνει το ναζισμό με τον κομμουνισμό.

Οι αστείοι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι δήθεν με το νομοσχέδιο “μπαίνει τάξη” στην ταλαιπωρία του λαού, εξαιτίας διαδηλώσεων “μικρών και ολιγάριθμων ομάδων”, δεν είναι παρά ένα άθλιο “προπέτασμα καπνού”. Για την αναδουλειά στα εμπορομάγαζακαι τα συγκοινωνιακά προβλήματα δεν φταίνε οι συγκεντρώσεις, αλλά η ίδια αντιλαϊκή πολιτική, που αυξάνει τα προβλήματα του λαού και τον βγάζει στο δρόμο για να διεκδικήσει το δίκιο του.

Δεν θα τους περάσει!

Το δικαίωμά μας στον αγώνα, τη συζήτηση, τη δράση, τη διαδήλωση, την απεργία δεν μας χαρίστηκε, το κατάκτησαν οι λαοί όλου του κόσμου μέσα από πολλούς διαχρονικούς και αιματηρούς αγώνες! Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για τα σύγχρονα δικαιώματά μας στο πλευρό του εργαζόμενου λαού και των φοιτητών μας. Μαζικοποιούμε το Σύλλογόμας, κάνουμε πράξη το σύνθημα “πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά”!

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα σκύψουμε το κεφάλι, ότι θα δώσουμε το δικαίωμα στην αστυνομία να αποφασίζει αν έχουμε δικαίωμα να παλεύουμε για τη ζωή και το μέλλον μας και να διαδηλώνουμε συλλογικά.

Με την “οργανωμένη απειθαρχία” και την πάλη του, ο λαός θα ακυρώσει στην πράξη και αυτό το νομοσχέδιο, αν η κυβέρνηση τολμήσει να το ψηφίσει στη Βουλή!

Όλοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 9 Ιουλίου, 19:30 στην Κεντρική Πλατεία!

Σχετικά Άρθρα