Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

«Χοντραίνει το παιχνίδι» στην Περιφέρεια… Δήλωση Περιφερειάρχη ΑΜΘ

«Σε μια περίοδο πουη χώρα μας εφαρμόζει με γρήγορους ρυθμούς τον στρατηγικό της σχεδιασμό για την απολιγνιτοποίηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, κάποιοι επιμένουν να θέτουν αδικαιολόγητα εμπόδια στην εθνική προσπάθεια, καθυστερώντας την πραγματοποίηση μιας σημαντικήςενεργειακήςεπένδυσης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίαςστην Περιφέρειά μας.

Η νέαμονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ,που ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προτίθεται να κατασκευάσειστη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής, και η οποία θα χρησιμοποιεί φυσικό αέριο αντί για λιγνίτη, θα πληροί, και με τη συμβολή της Διοίκησής μας (τοποθέτηση 3 σταθμών μέτρησης ρύπων και εκπόνηση διαχειριστικού σχεδίου εκπομπών ρύπων) όλους τους περιβαλλοντικούς όρους που έχουν τεθεί ώστε να λειτουργεί με ασφάλεια για το περιβάλλον και τους κατοίκους της περιοχής.

Παρόλα αυτά, η σύμπραξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο ανάμεσα στις παρατάξεις του κ. Τοψίδη και του κ. Κατσιμίγα, επιλέγει να κωλυσιεργεί και να θέτει εμπόδια στην πραγματοποίηση της επένδυσης.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, συμμετείχαν εκπρόσωποι της εταιρείας και όλα τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη των Διευθύνσεων Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, πρόθυμοι να απαντήσουν και να λύσουν οποιαδήποτε απορία αφορούσε στην επένδυση.

Η ταύτισητου κ. Τοψίδη και της παράταξής του με την παράταξη που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές, σε μια σειρά σοβαρών θεμάτων, είναι δεδομένη και καθόλου συμπτωματική.

Οι δικαιολογίες δήθεν για το καλό του τόπου, για το περιβάλλον και άλλες παρόμοιες, στις συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν πείθουν κανέναν.»

Σχετικά Άρθρα