Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Στέλιος Μωραϊτης: Ο Τσέπελης έκλεισε το ραντεβού με τον Άδωνι ο οποίος θα υλοποιήσει και τα περισσότερα από τα αιτήματά μας!!!

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Ξάνθης κου Μανώλη Τσέπελη πριν από λίγες ημέρες, μέσα από το γραφείο του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσων κου Άδωνι Γεωργιάδη, μας ενημέρωσε ότι ο Υπουργός προτίθεται να μας δεχθεί στις 15/7/2020 ημέρα Τετάρτη προκειμένου να τον ενημερώσουμε για το ψήφισμα και τα ζητήματα της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ξάνθης στις 22/6/2020 για το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που προέκυψε ειδικά στο νομό μας λόγω του COVID-19.

Είχαν κληθεί να παραστούν από τον κ. Τσέπελη ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης και οι Δήμαρχοι του νομού μας. Στις 15/7/2020 και μετά από 22 ημέρες από την έκτακτη σύσκεψη επισκεφθήκαμε τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσων κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Παραδώσαμε το ψήφισμα και τα αιτήματα με τις υπογραφές των παρισταμένων στη σύσκεψη και ακολούθησε εξονυχιστική ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στυλιανό Μωραΐτη και την Πρόεδρο της ΟΕΒΕ Ξάνθης κα Μαρία Τσιακίρογλου για τα 22 καταγεγραμμένα αιτήματά μας. Επιπροσθέτως ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης έθεσε ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά την τροποποίηση του τελευταίου Αναπτυξιακού Νόμου για την επιδότηση επέκτασης υφισταμένων ή νέων μεγάλων επενδύσεων στο νομό μας.

Ο Υπουργός ήταν πλήρως ενήμερος για την οικονομική καταστροφή που έχει υποστεί ο νομός μας. Μας υποσχέθηκε να ικανοποιήσει σχεδόν όλα τα δίκαια αιτήματα που καταθέσαμε. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψής ο Υπουργός κ. Γεωργιάδης επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ενημέρωσε για το σκοπό της επίσκεψής μας.

Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό, τον συνεχάρη εκ μέρους όλου του επιχειρηματικού κόσμου για την άμεση λύση που έδωσε στο θέμα της επιδότησης εργασίας του 12%, που ήταν το πρώτο από τα 22 αιτήματα του ψηφίσματος που παραδώσαμε στον κ. Υπουργό και του ζήτησε να συμβάλλει ώστε να πραγματοποιηθούν όλα τα αιτήματα του νομού μας. Διότι και δίκαια και εφικτά να πραγματοποιηθούν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ                  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

     ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ                   ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

                                                                                    ΜΑΙΡΗ ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ

Σχετικά Άρθρα