Κόμματα Τελευταία Νέα

Ο Σταύρος Ζουρίδης στην τηλεδιάσκεψη της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ

Στο πλαίσιο της δράσης «Συνομιλώντας με την Ελλάδα παράγει», πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ με Τεχνικούς Ασφαλείας, τους «ανθρώπους της πρώτης γραμμής για την ασφάλεια στις επιχειρήσεις», όπως πολύ εύστοχα τους αποκάλεσε ο προσκεκλημένος Γραμματέας ΕΚΟ της ΝΔ κ. Νίκος Παγώνης.

Στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων ΝΔ κ. Άκης Μπάφας, ο Διευθυντής της Γραμματείας κ. Γιάννης Τριανταφύλλου, η Υπεύθυνη ομάδας εργασίας Υγιεινής & Ασφάλειας Επιχειρήσεων και αντιπρόεδρος του ΣΤΑΕ κα Χρυσάνθη Λεβεντάκη και οι κκ. Γιώργος Μπαλτάς, δρ Γιώργος Σκουρμπέλος, Παναγιώτης Χατζηδημητράκης και Σταύρος Ζουρίδης, όλοι τους Τεχνικοί Σύμβουλοι Ασφάλειας της Εργασίας, τέθηκαν και συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα που απασχολούν και ταλανίζουν χρόνια τώρα τους επαγγελματίες που ασκούν το συγκεκριμένο λειτούργημα.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως η πρόσφατη πανδημία COVID-19 ανέδειξε σε μεγάλο βαθμό την σπουδαιότητα αλλά και τα κενά (νομοθετικά αλλά και επιχειρηματικής κουλτούρας) γύρω από την θέση και την δραστηριότητα του Τεχνικού Ασφαλείας σε μια επιχείρηση.

Όπως ανέφεραν οι προσκεκλημένοι Τεχνικοί Ασφαλείας, η αναβάθμιση του ρόλου τους αλλά και η ουσιαστική εκπαίδευση επιχειρηματιών και εργαζομένων στην κουλτούρα «υγεία-ασφάλεια», αφενός θα ωφελήσει σημαντικά τις επιχειρήσεις εξασφαλίζοντας την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων τους -σαφής προτεραιότητα όλων-, αφετέρου όμως θα έχει θετική επίδραση και στην οικονομία της χώρας, καθώς σήμερα τα εργατικά ατυχήματα κοστίζουν περίπου 4% του ΑΕΠ.

Σχολιάζοντας ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων ΝΔ κ. Άκης Μπάφας, τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης κουλτούρας Ασφάλειας της Εργασίας στις επιχειρήσεις ιδιαίτερα σε μία εποχή που η πανδημία έχει προκαλέσει νέα, πρωτόγνωρα δεδομένα στην αγορά και κάλεσε τους Τεχνικούς Ασφαλείας και τους φορείς τους να προτείνουν και να συζητήσουν με τα στελέχη της Γραμματείας προτάσεις ουσίας που όχι απλώς θα βελτιώνουν τις συνθήκες Ασφάλειας της Εργασίας αλλά και θα δημιουργούν ευκαιρίες ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις.

Από την Ξάνθη στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο MSc Μηχανολόγος Μηχανικός τ.ε. κ. Σταύρος Ζουρίδης (Τεχνικός Ασφαλείας Εργασίας)

Σχετικά Άρθρα