Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου της Ξάνθης, με επιστολή του στην 4η ΥΠΕ, θέτει με ρεαλισμό τα ζητήματα στο τραπέζι

Η ανακοίνωση της ΕΙΝΟΚΥΞ που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήταν το αποτέλεσμα της επιστολής που προηγήθηκε από τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου της Ξάνθης.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, κραυγή αγωνίας απηύθυνε ο γνωστός Γιατρός της Ξάνθης Δρ. Φίλιππος Φιλίππου με την ιδιότητα του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Ξάνθης προς την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης,  στην οποία ανήκει το Νοσοκομείο μας,  θέτοντας στο τραπέζι με ρεαλισμό τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ξάνθης με τη συνεχιζόμενη πανδημία και το ιδιαίτερο φορτίο που εντοπίζεται στην περιοχή.

Την αγωνία αυτή που μοιράζεται καθημερινά με τους Διευθυντές των Τομέων της Ιατρικής Υπηρεσίας και τους Διευθυντές των Κλινικών του Νοσοκομείου Ξάνθης, ουσιαστικά δημοσιοποίησε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ξάνθης με σχετική ανακοίνωσή της την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 .

Ο Φ. Φιλίππου θυμίζει τις υποσχέσεις, πριν από σχεδόν τρείς μήνες,  ότι το Νοσοκομείο μας θα ήταν το πρώτο που θα εξοπλιζόταν με μοριακό αναλυτή μόλις υπήρχε διαθεσιμότητα στην αγορά, ενώ σήμερα γίνεται ευρέως γνωστό ότι άλλα νοσοκομεία, κέντρα υγείας και ιδιωτικά  εργαστήρια, έχουν ήδη προμηθευτεί.

Ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Ξάνθης, επισημαίνει την άμεση αναγκαιότητα της αξιοποίησης του μοριακού αναλυτή στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, τονίζοντας ότι αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, τη μη επιπλέον επιβάρυνση του Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όπως και των εγκαταστάσεων, με περιστατικά, χωρίς λόγο, μειώνοντας το χρόνο της διερεύνησης και παραμονής των περιστατικών στο νοσοκομείο,  στο ελάχιστο.

Ο χρόνος ανταπόκρισης του συστήματος είναι κομβικής σημασίας, ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού και αρκετές φορές η υπέρβαση της ιατρικής και διοικητικής δεοντολογίας που γίνεται με προσωπικό κόστος του προσωπικού (ωράρια-εφημερίες-ψυχική και σωματική κόπωση) δε φέρνουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς σε όλους έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι παλεύουμε μόνοι μας,  χωρίς την αυτονόητη υποστήριξη εξοπλισμού και μέσων, σημειώνει ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Ξάνθης Δρ. Φίλιππος Φιλίππου,  στην επιστολή του.

 Αναζητήσαμε τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Ξάνθης ώστε να λάβουμε περισσότερες πληροφορίες γύρω από τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ξάνθη, αλλά δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία μας λόγω φόρτου.

Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Δρ. Φίλιππο  Φιλίππου σε μια προσπάθεια να αντιληφθούμε την ομολογουμένως ακατανόητη έκβαση της όλης κατάστασης, με τα ρεαλιστικά δεδομένα που σήμερα ισχύουν.

Σχετικά Άρθρα