Επιστολές Τελευταία Νέα

Μια Φωτογραφία… Τρία Σημάδια… Μία Ουσία

Είναι η φωτογραφία με την οποία ο Τουρκικός Οργανισμός Τουρισμού διαφημίζει την μετατροπή της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ σε τζαμί.

Παρατηρώντας την, διακρίνουμε τρεις (3) κατά την ταπεινή μου γνώμη, σημαδιακές και ουσιαστικές παραμέτρους που καθιστούν την ίδια αυτή φωτογραφία μπούμερανγκ για τους εμπνευστές της.

  1. Η ίδια η εκκλησία της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ. Όσους μιναρέδες και να αναγείρουν γύρω της. Όσους σταυρούς και αν της αφαιρέσουν, η μορφή της, η εικόνα της, είναι βαθιά χαραγμένη στη μνήμη, όχι μόνο των απανταχού Ορθοδόξων Χριστιανών, αλλά όλου του κόσμου, ως το Σύμβολο του Βυζαντίου που επί 15 αιώνες, 1483 χρόνια, κτισμένη στο κέντρο της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ, ανάμεσα σε δύο Ηπείρους, δεσπόζει επιβλητική, του Ευξείνου Πόντου, του Βοσπόρου και του Ελλησπόντου.
  2. Η ονομασία της δεν μπορεί να είναι άλλη παρά ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ (AYA SOFYA). Έτσι την αποκαλεί ο Ερντογάν, έτσι την αποκαλούν οι υπουργοί του, έτσι την αποκαλούν όλοι οι αλλόθρησκοι. Έτσι θα αναγράφεται σε οποιοδήποτε έντυπο ή τουριστικό φυλλάδιο. Έτσι θα ηχεί στ’ αυτιά όλου του κόσμου, έτσι θα τη βλέπουν τα μάτια μας. ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.
  3. Το σήμα του Τουρκικού Οργανισμού Τουρισμού δεν σας μοιάζει με το σχήμα του Συμβόλου του Χριστιανισμού, του Σταυρού; Μήπως είναι ο Σταυρός που αφαίρεσαν οι βάρβαροι από τον τρούλο της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ;

Η ΟΥΣΙΑ. Την προσευχή τους στον Αλλάχ θα την κάνουν μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Υπό τη σκέπη των Χριστιανικών Συμβόλων. Εκεί που ηχούν ακόμη το «Τη Υπερμάχω» και οι «Χαιρετισμοί στην Θεοτόκο».

Βαθειά πληγωμένος, ενώνω κι εγώ τη φωνή μου με τις φωνές αντίδρασης όλων των απανταχού λογικών, πολιτισμένων ανθρώπων κάθε θρησκείας, που δεν συμφωνούν με την ενέργεια αυτή των βαρβάρων. Και δεν θα τους θυμίσω το δικό μας «Σώπασε Κυρά Δέσποινα………». Θα τους θυμίσω την προφητεία του δικού τους Μωάμεθ που λέει ότι όποιος πειράξει την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ θα διαπράξει έγκλημα και αυτό θα είναι η αρχή του τέλους. Θα την επιστρέψουμε στους Χριστιανούς ως εκκλησία και την πόλη θα την αποκαλούμε ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ!!

Αργύριος Ανδριώτης

Στρατιωτικός ε.α.

Σχετικά Άρθρα