Κοινωνία Τελευταία Νέα

Μητροπολίτης ΞΑΝΘΗΣ: Τορπιλισμός στην ειρηνική συμβίωση των λαών η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί (βίντεο)

«Η αυριανή ημέρα θα καταγραφεί στην ιστορία ως ημέρα κατά την οποία συντελείται ένα ανοσιούργημα». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων στην αγρυπνία που τελέσθηκε το βράδυ της Πέμπτης για την Αγιασοφιά.

Η μετατροπή του “μοναδικού κοσμήματος του πλανήτη”, όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε τον ναό της Αγίας Σοφίας, σε τζαμί τη στιγμή μάλιστα που στην Κωνσταντινούπολη υπάρχουν πολλοί άλλοι χώροι προσευχής για τους μουσουλμάνους, “μαρτυρεί την βαρβαρότητα”, είπε ο κ. Παντελεήμων και χαρακτήρισε την κίνηση αυτή “προσβολή όχι μόνο απέναντι στον χριστιανικό κόσμο, αλλά σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο”.

“Η Αγιασοφιά ήταν ένας χώρος που ενώνονταν λαοί και φυλές”, συνέχισε ο μητροπολίτης Ξάνθης, ενώ “τώρα μας χωρίζουν με αυτή τους την ενέργεια” καθώς “οι γείτονες και ο Πρόεδρός τους έρχονται να τορπιλίσουν τις προσπάθειες για ειρηνική συμβίωση των λαών με απρόβλεπτες συνέπειες”.

Ο κ. Παντελεήμων εξέφρασε όμως και την απογοήτευσή του για την αδράνεια “των ισχυρών της γης” που βάζουν “τα συμφέροντα πολύ πάνω από την Αγία Σοφία”.

“Να προσευχηθούμε για την ειρήνη όλου του κόσμου” είπε κλείνοντας ο μητροπολίτης Ξάνθης “και να φωτίσει ο Θεός τους μεγάλους της γης να πάρουν αποφάσεις ούτως ώστε η Αγιασοφιά να είναι ένας χώρος ενότητος όλων των λαών της γης”.

https://www.facebook.com/diakoniastafm/videos/321537562360133/

Σχετικά Άρθρα