Πολιτισμός Τελευταία Νέα

«Κωνσταντίνος Καβάφης – Όνειρο»

ΤO ΚΘΒΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΠΟΑ

 «ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»

«Κωνσταντίνος Καβάφης – Όνειρο»

Φρούριο Καβάλας

 Κυριακή 19 Ιουλίου, στις 21.30

Το ΚΘΒΕ  παρουσιάζει την παράσταση «Κωνσταντίνος Καβάφης – Όνειρο», σε σύλληψη-σύνθεση Θοδωρή Οικονόμου, στο πλαίσιο του νέου  προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»,  που περιλαμβάνει εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους καθ’ όλη τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. Πρόκειται για μια μουσική  παράσταση βασισμένη στην ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη. Ο Θοδωρής Οικονόμου, μαζί με μια ομάδα εξαιρετικών συνεργατών, συνθέτει έναν μοναδικό, ονειρικό κόσμο με αφορμή το έργο του αλεξανδρινού ποιητή Κωσταντίνου Καβάφη.

Η παράσταση «Κωνσταντίνος Καβάφης – Όνειρο» θα παρουσιαστεί στο Φρούριο Καβάλας την Κυριακή 19 Ιουλίου, στις 21.30.

Σε έναν χώρο ρευστό, όπου η μουσική λειτουργεί σαν μια λίμνη, ταξιδεύει ένας θίασος από γεννήματα της φαντασίας μας, που αναπολούν, οραματίζονται, μας συμβουλεύουν, αποκαλύπτοντάς μας μνήμες που ο ποιητής αντλεί από το παρελθόν και αποθέτει στο παρόν, ενίοτε ως προειδοποίηση για τα μελλούμενα. Η μουσική του Θοδωρή Οικονόμου έρχεται να ακουμπήσει με τρόπο λιτό μα και καίριο στο ποιητικό σύμπαν του Καβάφη δημιουργώντας ένα ζωντανό παιχνίδι αισθήσεων. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη-Σύνθεση: Θοδωρής Οικονόμου 

Φωτιστικός σχεδιασμός: Νίκος Βλασσόπουλος 

Ερμηνεύουν οι μουσικοί και οι ηθοποιοί: Στέλλα Αντύπα, Γιώργος Καύκας, Θοδωρής Οικονόμου, Κωνσταντίνος Ράπτης, Πέτρος Σταμέλος, Γεωργία Συλλαίου

 Φρούριο Καβάλας

Κυριακή 19 Ιουλίου, στις    21:30

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει.

 Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης. 

Προκρατήσεις εδώ https://digitalculture.gov.gr/

Ευχαριστούμε την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων, τα μέλη της οποίας συμμετέχουν και στηρίζουν αφιλοκερδώς τις εκδηλώσειςΌλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος | www.ntng.gr |Τ. 2315 200 200

Σχετικά Άρθρα