Κόμματα Τελευταία Νέα

Η Νοτοπούλου στην Κομοτηνή

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου και Δημήτρης Χαρίτου σε συνάντηση με επαγγελματίες του τουρισμού στο Φανάρι και σε σύσκεψη φορέων στην Κομοτηνή για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Νυμφαίας

Βουλευτής Δ.Χαρίτου: «Το μήνυμα που εισπράξαμε είναι ότι η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη Νυμφαία προκαλεί βαρύ πλήγμα στον τουρισμό και την τοπική ανάπτυξη»

Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας και το πλήγμα που δέχεται ο τουρισμός και η τοπική οικονομία στη Ροδόπη, κυριάρχησαν στην επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στην Π.Ε. Ροδόπης η τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία μαζί με τον βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου είχαν συνάντηση με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού στο Φανάρι, ενώ στη συνέχεια συμμετείχαν σε σύσκεψη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στην Κομοτηνή με την συμμετοχή των δημάρχων Κομοτηνής, Μαρωνείας – Σαπών και Ιάσμου, του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, των προέδρων Επιμελητηρίων, του προέδρου ΟΕΒΕΣ, εκπροσώπων του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης και άλλων.

Ο βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου ευχαρίστησε όλους τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, τους δημάρχους, τον αντιπεριφερειάρχη για την συμμετοχή και σημείωσε «ακούσαμε γόνιμους προβληματισμούς, αλλά διαπιστώσαμε και την ανησυχία των φορέων της περιοχής μας για όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα με αφορμή την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την πύλη εισόδου της χώρας τον συνοριακό σταθμό Νυμφαίας. Τόσο στη συζήτηση με τους επαγγελματίες του τουρισμού στο Φανάρι όσο και στη σύσκεψη σχηματίσαμε μία πολύ καλύτερη εικόνα από αυτήν που είχαμε και γνωρίζαμε για το πώς εξελίχτηκε η κατάσταση, ενώ το μήνυμα που εισπράξαμε είναι ότι η απόφαση αυτή θα προκαλέσει ένα βαρύ πλήγμα στον τουρισμό και την τοπική ανάπτυξη. Γι’ αυτό και δεν μπορεί παρά να συντασσόμαστε με το αίτημα που διατύπωσαν όλοι οι φορείς και σήμερα και τις προηγούμενες μέρες να ανακληθεί το ταχύτερο δυνατόν αυτή η απόφαση της κυβέρνησης».

Ο βουλευτής σημείωσε ακόμα «δεν έχουμε πειστεί ότι τα κριτήρια που κυριάρχησαν για την απόφαση να κλείσει η Νυμφαία είναι αμιγώς επιδημιολογικά, πράγμα άλλωστε που ενίσχυσαν με τις παρεμβάσεις τους οι παρευρισκόμενοι φορείς. Η αίσθηση που αποκομίσαμε είναι ότι κυριάρχησαν άλλα κριτήρια, η απόφαση αυτή υπαγορεύτηκε από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα από τον χώρο του τουρισμού και αποδέχτηκε η σημερινή κυβέρνηση. Θα αναλάβουμε το μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί για να αναδείξουμε τα αιτήματα και τις ανησυχίες που εξέφρασαν οι φορείς. Δεν υποτιμούμε την υγειονομική διάσταση του θέματος, γι’ αυτό άλλωστε είχαμε ζητήσει και θα επιμείνουμε να υπάρξει κινητή μονάδα ελέγχου του ΕΟΔΥ στη Νυμφαία, αλλά ταυτόχρονα υποστηρίζουμε το αίτημα όλων των φορέων της περιοχής να ανοίξει αυτή η πύλη εισόδου της χώρας».

Ο βουλευτής ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Κατερίνα Νοτοπούλου τομεάρχη τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ για την ανταπόκριση στην πρόσκληση να επισκεφτεί την περιοχή μας, να ακούσει τους τοπικούς φορείς και τους επαγγελματίες της Ροδόπης και να αναδείξει το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει μετά το κλείσιμο της Νυμφαίας.

Σχετικά Άρθρα