Πολιτισμός Τελευταία Νέα

«Η κόκκινη Αφροδίτη» σήμερα το βράδυ στο 63o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

«ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ»

Πες μου τι είδες, τι αγάπησες, τι σκέφτηκες, τι ονειρεύτηκες, πού πήγες, τι έγινες…

πες μου τι θέλεις για να πάψεις να είσαι θλιμμένο.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας – Δημοτικό Ωδείο Καβάλας

 «Η κόκκινη Αφροδίτη»

του Κοσμά Χαρπαντίδη

7ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας (Φάρος)

Δευτέρα 20 Ιουλίου, ώρα 21.30

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας παρουσιάζουν το μουσικό αναλόγιο με τίτλο «Η κόκκινη Αφροδίτη» του Κοσμά Χαρπαντίδη, την Δευτέρα 20 Ιουλίου στις 21.30, στον προαύλιο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας (Φάρος), στο πλαίσιο του 63ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Ένας  άστεγος  αναζητά μια προσωρινή γωνιά στο ερείπιο που βλέπει μπροστά του,  εγκαταλελειμμένο για  χρόνια, ώσπου μια φωνή  τον σταματά. Και δεν το κάνει για να τον ελέγξει ή να τον αποτρέψει να εισέλθει στο κουφάρι, αλλά για να του μιλήσει για την ιστορία του κτιρίου και να του ζητήσει να μείνει γι’ απόψε, χωρίς να το πληγώσει. Για να συνεχίσει να την αφηγείται και στο μέλλον. Ο άστεγος  συναντήθηκε με την Κόκκινη Αφροδίτη, τη θεά που σκέπει το κτίριο και το προστατεύει από το χρόνο και την ερείπωση. Μια θεά που έρχεται να πιάσει διάλογο μαζί του για την δόξα και την αίγλη, την ομορφιά και την ελπίδα, την ζωή και το τέλος της. Κυρίως όμως να  τον εκπλήξει  με τα σχέδια για το μέλλον του ερειπίου παρακάμπτοντας την οδό της φθοράς και σχεδιάζοντας το λαμπρό του μέλλον όταν αναστημένο και φωτισμένο θα ξαναγεμίσει φωνές παιδιών και θα υποδεχθεί με την κόκκινη Αφροδίτη στην μετώπη του την ζωή, την μουσική και την αρμονία. 

Μία σάγκα για μια παλιά αστική κατοικία της Καβάλας, το μέγαρο Κραντονέλλη, που σαπίζει στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου έχοντας γλιτώσει την εποχή της αντιπαροχής, αλλά χωρίς να έχει ενταχθεί μέχρι σήμερα στη ζωή της πόλης και απειλείται από την βλάστηση, τον χρόνο και τους άστεγους συμπολίτες μας. Μια κατοικία μπροστά από την οποία παρέλασε όλη η ιστορία της Καβάλας από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι αριστούχοι μαθητές του Δημοτικού Ωδείο Καβάλας Μάριος Τζανετάκης (κιθάρα- φλάουτο) και Βασίλης Αβραμίδης (κιθάρα).

Ανάγνωση κειμένου: Κατερίνα Συμεωνίδου, Δημήτρης Κοντός.

«Η κόκκινη Αφροδίτη» του Κοσμά Χαρπαντίδη

7ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας (Φάρος)

Δευτέρα 20 Ιουλίου, ώρα 21.30

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο μετά την έναρξη της παράστασης.

Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδο και έξοδο από το χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

Σχετικά Άρθρα