Face to Face Τελευταία Νέα

Η Κατάσταση δεν είναι για γέλια αλλά για κλάματα…

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελληνοτουρκική σκακιέρα, παίρνω το θάρρος να γράψω και εγώ το πρώτο μου άρθρο πάνω στα εκτονωμένα. Η κατάσταση στο Αιγαίο μυρίζει μπαρούτι μετά τις τελευταίες κινήσεις από την πλευρά της Τουρκίας, να εκδώσει Navtex στην περιοχή του Καστελλόριζου και της Κρήτης.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει άμεση αμφισβήτηση της Ελληνικής κυριαρχίας σε όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτό βεβαία δεν πρέπει να μας έρθει σαν κεραυνός εν αιθρία, καθώς η Τουρκία είχε προειδοποιήσει πολύ νωρίτερα για αυτή της την πράξη. Όπως και με την Αγία Σοφία έτσι και τώρα η Τουρκία ενεργεί με σχέδιο το οποίο έχει ανακοινώσει πριν πολύ καιρό.

Αυτό μας λέει ότι ο γείτονας δεν είναι τρελός και απρόβλεπτος , αλλά αντιθέτως έχει μια πολύ καλά προετοιμασμένη ατζέντα σχετικά με την χώρα μας. Ο Ερντογάν ότι λέει το κάνει και καιρός ήταν να το καταλάβουμε, σε μια Ελλάδα που συνεχώς υποχωρεί , η χθεσινή κίνηση ήρθε για να αναστηλώσει το ήθος των Ελλήνων τόσο στην χώρα μας, όσο και διεθνώς. Αυτή η κίνηση δηλώνει ότι η πονεμένη κατά τα αλλά χώρα μας, μπορεί να είναι πληγωμένη οικονομικά αλλά το φρόνημα των Ελλήνων στέκεται ακρότατο.

Μέσα στην όλη κατάσταση, παρατήρησα πολλούς ανθρώπους, που όπως φαίνεται δεν καταλαβαίνουν την βαρύτητα του όλου ζητήματος, κοροϊδεύουν και χλευάζουν το Ελληνικό στράτευμα, σε αυτή την δύσκολη στιγμή, που χρειάζεται πνεύμα ομοψυχίας δεν χωράνε μικρότητες.

Όπως ανακοινώθηκε και χθες από την ιστοσελίδα μας, δεν πρέπει να κοινοποιούμε φωτογραφίες που περιέχουν, οποιαδήποτε μετακίνηση στρατευμάτων, με σκοπό να βοηθήσουμε στην καλύτερη και πιο μυστική προετοιμασία των ενόπλων δυνάμεων. Επόμενος θα καλό θα ήταν να είμαστε πιο μαζεμένοι όσον αφορά τα εθνικά θέματα, καθώς αυτά αφορούν την ολότητα του Ελληνικού έθνους.

Η κατάσταση είναι δύσκολη και όλοι μας ευχόμαστε την άμεση αποκλιμάκωση, καθώς και την ειρηνική συμβίωση με τους γείτονες, αλλά με σεβασμό ο ένας προς τον άλλο, διαφορετικά όπως είπε και ο στρατηγός Φλώρος : “ Όποιος όμως πατήσει σε έδαφος μας πρώτα θα τον…κάψουμε και μετά θα πάμε να δούμε ποιος είναι”.

Βασίλειος Καρυπίδης

Σχετικά Άρθρα