Face to Face Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Δεν μας έπιασε στον ύπνο ο Ερντογάν – Τα βήματα της ΕΥΠ και οι πληροφορίες από την ακτογραμμή και την Θράκη

Όπως είδαμε όλοι μας τα σχέδια του Ερντογάν δεν αιφνιδίασαν την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το αντίθετο θα έλεγα αφού άμεση ήταν η αντίδραση τόσο του στόλου μας που βρέθηκε στο επίμαχο σημείο όσο και η κήρυξη κόκκινου συναγερμού σε νησιά και Θράκη. Ειδικά εδώ στην περιοχή μας η ετοιμότητα ήταν 1 ώρας!!!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της XanthiNews.gr από την πρώτη στιγμή που διαγνώστηκαν τα σχέδια του Ερντογάν για πλήρη κλιμάκωση στο Αιγαίο, τα κλιμάκια της ΕΥΠ τόσο στα νησιά και στα παράλια της Τουρκίας όσο και στην (Θράκη Ξάνθη- Κομοτηνή) τέθηκαν σε επιφυλακή, προκειμένου να συγκεντρώσουν πληροφορίες που θα βοηθήσουν τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να μην αιφνιδιαστούν (είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά).

Έτσι οι πληροφορίες που διαβιβάζονταν το τελευταίο διάστημα έκαναν λόγο για έντονες κινήσεις του Τουρκικού Στόλου. Και για τουλάχιστον 22 πλοία επιφάνειας ελλιμενισμένα στην ναυτική βάση, αλλά και 7 υποβρυχίων που κινήθηκαν μη προβλεπόμενα.

Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες και επειδή ήταν αναμενόμενες οι προκλητικές κινήσεις του Σουλτάνου αλλά και τα σχέδια του για ανάφλεξη στο Αιγαίο, τα κλιμάκια της ΕΥΠ στο σύνολο των ακριτικών περιοχών της χώρας (συμπεριλαμβανομένου και της Θράκης) είχαν ενισχυθεί, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε εξελιγμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι υπηρεσίες του στρατού όσο αφορά την φύλαξη των στρατοπέδων, εγκαταστάσεων και προσωπικού.

σ.ε. Φαίνεται ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια τα έχουμε πάει καλά σαν χώρα τόσο σε επίπεδο πληροφοριών όσο και σε επίπεδο αντίδρασης που και άμεση ήταν και αποφασιστική…

Σχετικά Άρθρα