Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Αλέκος Κοντός: Με πρωτοβουλία του Κυριάκου η Θράκη γίνεται πυλώνας ανάπτυξης

Δυνατά υπέρ της διακομματικής για την Θράκη ο πρώην υπουργός και πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ κ. Αλέκος Κοντός, έκανε την παρακάτω δήλωση.

Χαιρετίζω με ικανοποίηση και χαρά την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να γίνει διακομματική Επιτροπή για τη Θράκη στην οποία θα είναι επικεφαλής μια πολιτικός με πολύ καλή γνώση των θεμάτων της Θράκης και μεγάλο πολιτικό βάρος την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

Όχι μόνο γιατί αυτό ήταν πάγιο αίτημα πολλών ετών των κατοίκων της Θράκης, αλλά και γιατί με την σημαντική αυτή πρωτοβουλία συνεχίζει το Όραμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την περιοχή μας, του ανθρώπου που στήριξε την ανάπτυξη της Θράκης, που έκανε την ισονομία και ισοπολιτεία πράξη και που δημιούργησε την πρώτη Διακομματική Επιτροπή για τη Θράκη.

Είμαι σίγουρος κύριε Πρωθυπουργέ ότι μέσα από το πόρισμα της Επιτροπής, που εύχομαι να ληφθεί ομόφωνα, η περιοχή της Θράκης που παίζει ένα πρωτεύοντα ρόλο στην νοτιοανατολική Ευρώπη θα γίνει ένας πυλώνας ανάπτυξης, σταθερότητας αλλά και ενότητας των κατοίκων της.

Παράλληλα όμως εκφράζω την αισιοδοξία μου ότι θα πάρετε άμεσα και επείγοντα μέτρα για την περιοχή της Θράκης και ιδιαίτερα για την πληγείσα από την πανδημία περιοχή του Νομού Ξάνθης, προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες, όλοι οι κάτοικοι, να σταθούν όρθιοι αντιμετωπίζοντας το χθες και το σήμερα. Κύριε Πρωθυπουργέ, σ’ αυτές τις θαρραλέες και καθαρές αποφάσεις σας για τη Θράκη που είναι υπόθεση όλων των κομμάτων, θα βρείτε ολόψυχα στο πλευρό σας όλους τους Θρακιώτες.

Σχετικά Άρθρα