Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Επιστολή Σάββα Μελισσόπουλου για την Οικονομική επιτροπή του Δήμου

Για τυπικούς και όχι ουσιαστικούς λόγους αποσύρθηκαν κάποια θέματα της Οικονομικής Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης για να περάσουν την ερχόμενη Τρίτη και για το θέμα αυτό η παράταξη του Σάββα Μελισσόπουλου έστειλε την παρακάτω επιστολή.

Η ακύρωση τουλάχιστον επτά (7) ιδιαίτερα  σημαντικών αποφάσεων της Οικονομικής  Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης, λόγω μη νόμιμης απαρτίας, εγείρει πλέον μείζον πολιτικό ζήτημα για το Δήμο Ξάνθης και προσωπικά για τον ίδιο τον Δήμαρχο.

Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαμε επισημάνει στη Δημοτική Αρχή και προσωπικά στο Δήμαρχο κ. Τσέπελη  ότι δεν θα μπορούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω του COVID-19, να κρύβεται πίσω από το ακραίο και κατά τη γνώμη μας έσχατο μέτρο, των δια περιφοράς (με ένα απλό mail) συνεδριάσεων των Συλλογικών Οργάνων του Δήμου μας, διότι θα προκαλούσε έναν πρωτόγνωρο δημοκρατικό εκτροχιασμό των διαδικασιών, επιφέροντας ταυτόχρονα ένα τεράστιο έλλειμμα  δημοκρατίας και διαφάνειας στο Δήμο Ξάνθης.

Η Δημοτική Αρχή όμως συνέχισε την παράλογη τακτική της και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν, αφού τώρα σύρεται πανικόβλητη σε ανάκληση αποφάσεων και σε κανονικές πλέον συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής!!!

Το κυριότερο όμως και ουσιαστικότερο αποτέλεσμα αυτής της αλόγιστης συμπεριφοράς είναι οι οικονομικές συνέπειες της ακύρωσης των επτά (7) αποφάσεων, διότι κάποιες από αυτές αφορούν εν εξελίξει δημόσιους διαγωνισμούς πολλών εκατομμυρίων ευρώ και άλλες συμβάσεις, πράξεις  που ενδεχομένως μπορούν να παράξουν έννομα οικονομικά αποτελέσματα, αρνητικά για το Δήμο μας και μάλιστα με τρόπο μειωτικό, πρωτόγνωρο και ντροπιαστικό για την πόλη.

Όλα τα παραπάνω όπως γίνεται αντιληπτό επιφέρουν ένα ακόμα βαρύ πλήγμα στην αξιοπιστία και στην έξωθεν καλή μαρτυρία του Δήμου μας και δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στο ήδη ταλαιπωρημένο και στιγματισμένο όνομα της πόλης μας στο Πανελλήνιο.

Η προχειρότητα, η τσαπατσουλιά, οι αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και η ιδιοκτησιακή αντίληψη για το Δήμο και τα Συλλογικά του Όργανα είναι χαρακτηριστικά στοιχεία αυτής της Δημοτικής Αρχής, η οποία, όσο και αν σκαρφίζεται νέους τρόπους, τελικά δε θα καταφέρει να παρακάμψει ούτε τη νομιμότητα, ούτε τις δημοκρατικές λειτουργίες, ούτε τα δημοκρατικά εκλεγμένα συλλογικά όργανα.  

Θα συνιστούσαμε λοιπόν στο Δήμαρχο Ξάνθης να εγκαταλείψει έστω και τώρα αυτή την επικίνδυνη και αλόγιστη συμπεριφορά του «κάνω ό,τι θέλω και λογαριασμό δεν δίνω σε κανέναν»  και να επανέλθει άμεσα στην πραγματικότητα, στους δημοκρατικούς θεσμούς και στις νόμιμες διαδικασίες.

Διότι δεν αξίζει στην πόλη μας να διασύρεται με αυτόν τον τρόπο…  

Υ.Γ.1   Τελικά μάλλον, οι μόνες πράξεις που μπορεί να κάνει με επιτυχία ο κ. Τσέπελης, είναι οι  απ΄ ευθείας αναθέσεις, οι προσωπικές εξυπηρετήσεις και το βόλεμα των ημετέρων!!!

Υ.Γ.2    Θα αναλάβει κάποιος την πολιτική ευθύνη;

Ξάνθη 10 Ιουλίου 2020

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης

Σχετικά Άρθρα