Ακυρώνονται τα «Δημοκρίτεια» στον Δήμο Αβδήρων. (Κανονικά ο Εσπερινός στο Πολύστυλο) - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ακυρώνονται τα «Δημοκρίτεια» στον Δήμο Αβδήρων. (Κανονικά ο Εσπερινός στο Πολύστυλο)

Ακυρώνονται για φέτος οι εκδηλώσεις των «Δημοκριτείων» στον Δήμο Αβδήρων, με εξαίρεση τον Εσπερινό που τελείται κάθε χρόνο στο Πολύστυλο και την Περιφορά της Εικόνας στην Αγία Παρασκευή Αβδήρων, όπως επιβεβαιώνει ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης.

Ο κ. Τσιτιρίδης επισήμανε ότι «έχουμε πάρει την απόφαση να μην κάνουμε φέτος τις εκδηλώσεις. Θα γίνει μόνον ο Εσπερινός στο Πολύστυλο αλλά και οι λειτουργίες της Αγίας Παρασκευής με την Περιφορά της Εικόνας στα Άβδηρα. Ο δήμος δεν θα κάνει καμία εκδήλωση. Οι εκδηλώσεις ξεκινούσαν από τις 20 Ιουλίου και ολοκληρώνονταν στο τέλος Ιουλίου ή το πολύ στις 2-3 Αυγούστου. Επειδή όμως ακόμη είμαστε σε περιοριστικά μέτρα (απαγόρευση συναθροίσεων ως 8 άτομα κλπ) και βλέπουμε ότι δημιουργούνται και αλλού προβλήματα με τα πανηγύρια, λάβαμε την απόφαση να μην πραγματοποιήσουμε τις εκδηλώσεις για την διασφάλιση της υγείας των συνδημοτών μας. Επειδή δεν είχαμε κρούσματα όλο αυτό το διάστημα, δεν θα θέλαμε να το «ρισκάρουμε». Σίγουρα βγαίνουμε από τα «νερά» μας, αλλά βλέπουμε σε άλλα μέρη της Ελλάδος ότι ξεφεύγει η κατάσταση και δεν μπορεί να ελεγχθεί εύκολα. Είναι χιλιάδες ο κόσμος που έρχεται. Μιλάμε για 3000 άτομα στις συναυλίες που γίνονται στα Άβδηρα για παράδειγμα, οπότε δεν μπορούμε να τον ελέγξουμε. Έτσι, προκειμένου να μην έχουμε προβλήματα, είπαμε ότι δεν θα κάνουμε φέτος τις εκδηλώσεις. Η αλήθεια είναι ότι όσο θυμάμαι εγώ τα Δημοκρίτεια, νομίζω ότι γίνονται κάθε χρόνο εδώ και πολλά χρόνια, αδιάλειπτα. Ο Εσπερινός στο Πολύστυλο πάντως θα γίνει. Το έχουμε συνεννοηθεί και με την Αρχαιολογία και με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου. Θα πραγματοποιηθεί από κοινού».

Σχετικά Άρθρα