Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

91 κρούσματα σε 7 μέρες στην Ξάνθη… φέρνουν προβληματισμό στην αγορά (η πρότασή μας)

Σε επτά ημέρες έχουν καταγραφεί 91 κρούσματα – Προβληματισμός από την απροθυμία των κατοίκων να εξεταστούν – Σε «κόκκινο συναγερμό» Ξάνθη και Ροδόπη.

Στο «κόκκινο» είμαστε αυτές τις μέρες από επιδημιολογικής πλευράς στην Ξάνθη, όπου όπως δείχνουν τα στοιχεία ο κορωνοϊός κυκλοφορεί με ένταση αφήνοντας ασθενείς, με ή χωρίς συμπτώματα, αλλά και νεκρούς στο πέρασμά του – μέχρι και χθες το βράδυ 6 άνθρωποι είχαν καταλήξει στα νοσοκομεία Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης.

Η κατάσταση τόσο στην Ξάνθη, όσο και στη γειτονική Ροδόπη, ανησυχεί και προβληματίζει τις επιστημονικές και υγειονομικές αρχές, που εντείνουν συνεχώς τα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς στην Θράκη. Είναι ενδεικτικό ότι σε συνέχεια των περιοριστικών μέτρων που είχαν εφαρμοστεί την περασμένη εβδομάδα, από χθες το πρωί οι 2.500 κάτοικοι του Εχίνου μπήκαν ξανά σε απόλυτη καραντίνα, όπως είχε γίνει κατά την πρώτη φάση της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, από τις 25 Μαρτίου ως τις 12 Απριλίου.

Την ίδια ώρα η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη σε όλα τα καταστήματα και τα δημόσια κτίρια και στους 4 δήμους της περιοχής μας ενώ έχουν ανασταλεί τα παζάρια και συνεχίζονται οι δειγματοληψίες στον Δήμο Ξάνθης. Στην ορεινή περιοχή συνεχίζετε η απροθυμία των κατοίκων να εξεταστούν υπό τον φόβο και νέων αποκλεισμών χωριών του Δήμου Μύκης.

Η κατάσταση στην αγορά είναι απελπιστική και μόνο όσοι είχαν φροντίσει από πριν να εξασφαλίσουν «άλλα κανάλια πώλησης» μπορούν και μετατρέπουν την πανδημία σε ευκαιρία. Η μάζα πάντως των επαγγελματιών της Ξάνθης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ακόμη και επιβίωσης.

Η πρόταση μας προς την κυβέρνηση. Να δοθούν 800 ευρώ σε κάθε ενήλικο άτομο σε κάθε οικογένεια της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης υπό την προϋπόθεση να μην είναι δημόσιος υπάλληλος ή συνταξιούχος, και αυτό σε πρώτη φάση. (Υπομονή και προφύλαξη…).

Σχετικά Άρθρα