fbpx
Ατζέντα Τελευταία Νέα

Διαδηλώνουμε αντιρατσιστικά όπως όλος πλανήτης! – Παρασκευή 26/6, 7μμ, Κεντρική Πλατεία

  • Όχι στις μαζικές εξώσεις του Μηταράκη – Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες!
  • Όχι στις ρατσιστικές απελάσεις – Ανοίξτε τα σύνορα!
  • Χαρτιά στους μετανάÏ �τες – Κλείστε τις Μόριες και τις Αμυγδαλέζες!

Ο συγκλονιστικός ξεσηκωμός στις ΗΠΑ και σε όλο τον πλανήτη μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζώρτζ Φλόϊντ, ενός ανθρώπου που φώναζε I CAN’T BREATH (ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΩ), ενώ ο αστυνομικός τον έπνιγε με το γόνατο στο σβέρκο, στέλνει παντού το μήνυμα ότι εκατομμύριÎ ± κόσμου είναι εξοργισμένα με τις άθλιες πολιτικές του ρατσισμού των κυβερνήσεων, με τις βαρβαρότητες της Αστυνομίας, τους φράκτες στα σύνορα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους πνιγμούς χιλιάδων προσφύγων στη Μεσόγειο.

Ο Τραμπ έχει τους φίλους του στην Ελλάδα: τη ΝΔ που κυβερνάει και την υπόδικη και υπό κατάρρευση Χρυσή ΑÏ �γή που μαζί την ακροδεξιά στην Ευρώπη πανηγύριζαν για την άνοδο του. Τις πολιτικές του ρατσισμού και της καταστολής εφαρμόζουν ξεδιάντροπα ο Μητσοτάκης και ο Μηταράκης εδώ.

Η ρατσιστική χυδαιότητα ξετυλίγεται με την εξαγγελία 11.237 εξώσεων από τα καμπ και τα διαμερίσματα του προγράμματος στέγασης ΕΣΤΙΑ, προσφύγων που έχ ουν πάρει άσυλο, ανάμεσα τους προσφυγομάνες με παιδιά τα οποία φοιτούν στα σχολεία δύο και τρία χρόνια.

Αντί να οδηγήσουν τους πρόσφυγες που παίρνουν άσυλο στην πλήρη ένταξη με εκμάθηση της γλώσσας και πρόσβαση στην εκπαίδευση για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, τους πετάνε ως άστεγους στο δρόμο σε πλατείες και πάρκα. Î �ους κόβουν το όποιο επίδομα αφήνοντας τους στην απόλυτη φτώχεια και πείνα. Και για τους αιτούντες άσυλο, από τον Σεπτέμβρη και μετά η κάρτα μετρητών μετατρέπεται σε κάρτα για ψώνια μόνο από σούπερ μάρκετ.

Αντί να δώσουν λεφτά για στεγαστικά προγράμματα, σπαταλάνε τα εκατομμύρια της χρηματοδότησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για απευθείας αναθέσεις σε φίλους τους “έργων” όπως η κατασκευή κλειστών καμπ -φυλακών στα νησιά και στην ενδοχώρα. Επεκτείνουν το φράχτη του αίσχους στον Έβρο, όπως ο Τραμπ στο Μεξικό και οργανώνουν με παρακρατικό μηχανισμό παράνομες απελάσεις στα σύνορα. Απειλούν να πνίξουν μικρά παιδιά με τις βίαιες απωθήσεις βαρκών στον Αιγαίο.

Επτά χιλιάδες μετανάστες χωρίς χαρτιά βρίσκονται ήδη στις Αμυγαδαλέζες και τα αστυνομικά τμήματα που ξαναγεμίζουν με νέες επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ μετά την άρση των μέτρων για το κορονοϊό. Όλο το διάστημα των μέτρων της πανδημίας, τα καμπ και οι φυλακές ήταν σε συνθήκες υπερσυνωστισμού ενω η Μόρια εξακολουθεί να έχει 15000 πρόσφυγες σε σκηνές.

Αυτή η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο το κίνημα αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες ενώ επιχειρεί να ποινικοποιήσει την αντιρατσιστική δράση των γιατρών και των εκπαιδευτικών με τις διώξεις του γιατρού Γιάννη Κούτρα στη Θεσσαλονίκη και του εκπαιδευτικού Τζεμαλή Μηλιαζήμ στην Ξάνθη.

Έχουμε την δύναμη να τους σταματήσουμε! Οι πρόσφυγες στα καμπ του Ελαιώνα, της Μαλακάσας, της Ριτσώνας, των Διαβατών και αλλού εμπόδισαν μαζί με το κίνημα αλληλεγγύης την άμεση έξωση των προσφύγων που σχεδίαζε να κάνει ο Μηταράκης την 1η Ιούνη. Επιμένει όμως και σχεδιάζει να κάνει τις εξώσεις “με πρόγραμμα και σταδιακά” και γι αυτό χρειάζεται να κλιμακώσουμε τις δράσεις μας και όχι να εφησυχάσουμε!

Να απαιτήσουμε μαζί με τους εργαζομένους στην εκπαίδευση, την υγεία, τον επισιτισμό, τον πολιτισμό, την νεολαία που βγήκε στους δρόμους εξοργισμένη για τη δολοφονία του Τζώρτζ Φλόϊντ, να μπει τέλος στις ρατσιστικές πολιτικές.

Να δοθούν τώρα σπίτια για όλους, για τους πρόσφυγες, τους Ρομά, τους άστεγους με ένα μαζικό πρόγραμμα κοινωνικής στέγασης, με αξιοποίηση όλων των δημόσιων κτιρίων του ΕΦΚΑ, του κράτους και των Δήμων που είναι διαθέσιμα.

Να μπει τέλος στην πολιτική που ποινικοποιεί την προσφυγιά και την μετανάστευση , με την άμεση απόδοση ασύλου και χαρτιών σε όλους, με το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης, με ανοιχτά σύνορα για τους κατατρεγμένους.

Σας καλούμε να οργανώσουμε μαζί με τους πρόσφυγες από τα καμπ και τις κοινότητες μεταναστών ένα Διήμερο δράσης ενάντια στο ρατσισμό, στις 26 και 27 Ιούνη. Να πιάσουμε το νήμα των διεθ νών κινητοποιήσεων που στις 21 Μάρτη αντιμετώπισαν τις απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας αλλά τώρα ξεχειλίζουν σε όλο το πλανήτη.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ-ΚΕΕΡΦΑ
ΔΙΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Καλούν: Πρόσφυγες από τα καμπ, Κοινότητες μεταναστών, Συνδικάτα, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, Περιβαλλοντικές Κινήσεις, Κινήσεις Γυναικών & ΛΟΑΤΚΙ, Δημοτικές Κινήσεις  

loading...

Σχετικά Άρθρα