Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Πρόταση για κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς του Δήμου Αβδήρων!!!

Την ώρα που ο Δήμος Αβδήρων φαίνεται ότι θα “αναλάβει” να διευθετήσει τα χρέη της ΔΕΥΑ Αβδήρων που φτάνουν τα 1,4 εκατομμύρια ευρώ, μια πρόταση ελάφρυνσης των δημοτών έρχεται από την παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Αβδήρων.

Η επιστολή αναφέρει

18/06/2020

Προς: Το Κέντρο Υποστήριξης και Κοινωνικής Φροντίδας Βρεφικής – Παιδικής και Τρίτης ηλικίας του Δήμου Αβδήρων

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΎΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες πανδημίας που βρισκόμαστε, και μάλιστα με ιδιαίτερη ένταση στην ΠΕ Ξάνθης, πολλές οικογένειες και στην επικράτεια του δήμου Αβδήρων βρέθηκαν αντιμέτωπες με αναστολές συμβάσεων εργασίας, πολλοί εποχικοί εργαζόμενοι μείναν χωρίς δουλειά,  αυτοαπασχολούμενοι με κλειστά μαγαζιά και πολλοί παραγωγοί κηπευτικών με αδιάθετα προϊόντα. Ο δήμος Αβδήρων όχι μόνο αρνήθηκε να ψηφίσει μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από την πανδημία, όπως είχε προτείνει  η Λαϊκή Συσπείρωση από την αρχή της πανδημίας, αλλά προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα, απαιτώντας, από τους γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς  παιδικούς σταθμούς του δήμου Αβδήρων, να καταβάλλουν ολόκληρο το μηνιάτικο- τροφεία, ενώ πηγαίνουν τις μισές μέρες.

            Η πάγια θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για δωρεάν πρόσβαση όλων των παιδιών στους δημόσιους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, είναι ακόμη πιο επίκαιρη και αναγκαία σήμερα, μέσα στην περίοδο της πανδημίας.

            Προτείνουμε, ως δείγμα ελάχιστης συμπαράστασης και  ανακούφισης των δημοτών, να πάρει απόφαση το Δ.Σ. του Κέντρου Υποστήριξης και Κοινωνικής Φροντίδας Βρεφικής – Παιδικής και Τρίτης ηλικίας του Δήμου Αβδήρων, για την κατάργηση τροφείων, για όσο καιρό διαρκεί η πανδημία.

Για την «Λαϊκή Συσπείρωση Αβδήρων»

ΜΑΧΑΙΡΙΔΟΥ ΒΟΥΛΑ

Σχετικά Άρθρα