slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Νέες δειγματοληψίες στον ν. Ξάνθης

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 και ώρα 11.30 π.μ., στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, συνάντηση των Φορέων Διαχείρισης και Συντονισμού των ενεργειών αντιμετώπισης της εξάπλωσης του Covid-19 υπό την παρουσία του προέδρου του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέα Παναγιώτη αποτελούμενη από τον Αστυνομικό Δ/ντη Ξάνθης, το Γενικό Δ/ντη Δημόσιας Υγείας της ΠΑΜΘ, τα στελέχη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που βρίσκονται στον Νομό μας, των Δημάρχων της Π.Ε Ξάνθης, την Πολιτική Προστασία , τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Ξάνθης, τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης, τη Διοίκηση και Στελέχη του Νοσοκομείου Ξάνθης, την Επόπτρια των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ και τα Κέντρα Υγείας ΕΣΥ.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ εξέφρασε την πρόθεση της Πολιτείας να συνδράμει με κάθε τρόπο ώστε να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του covid-19 στην ΠΕ Ξάνθης έως την οριστική εξάλειψη της.

Κατά την συνάντηση αποφασίσθηκε η εντατικοποίηση των ενημερώσεων των πολιτών για τα μέτρα ατομικής προστασίας καθώς και ο προγραμματισμός νέων δειγματοληπτικών ελέγχων ως εξής:

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

 Στο χωριό Γλαύκη από 09.00 π.μ έως 12.00 μ.μ.

 Στο χωριό Μύκη από 12.00 μ.μ. έως 16.30 μ.μ.

 Στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων από 10.00π.μ. έως 15.00μ.μ.

 Στο 3ο χλμ Ξάνθης Καβάλας drive through συνεργείο από 10.00π.μ. έως 16.00μ.μ.

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

 Στο Πάρκο Σαμακώβ στην πόλη της Ξάνθης από 10.00π.μ εως 15.00 μ.μ.

 Στο χωριό Νέα Κεσσάνη του Δήμου Αβδήρων, στο Περιφερειακό Ιατρείο από

10.00π.μ έως 15.00μ.μ.

Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι το υγειονομικό πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται και για το λόγο αυτό η προσπάθεια όλων μας συνεχίζεται σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Τελικός στόχος η εξάλειψη του κορωνιού, ώστε ο τόπος μας να πάψει να αποτελεί το κέντρο του προβλήματος, με όλη την αρνητική δημοσιότητα που συνεπάγεται αυό, και να επανέλθει στην κανονικότητα γιατί το αξίζει.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης

Νικόλαος Ευφραιμίδης

Σχετικά Άρθρα