Ιστορικά Τελευταία Νέα

Σαν σήμερα έκρηξη παγιδευμένου δέματος σκοτώνει τον 52χρονο Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Γ. Βασιλάκη

24 Ιουνίου 2010: Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έκρηξη παγιδευμένου δέματος σκοτώνει τον 52χρονο Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Γ. Βασιλάκη, υπασπιστή του Μιχ. Χρυσοχοΐδη. Ο υπουργός ήταν ο τελικός αποδέκτης του φονικού δέματος.

Ήταν 8:05 το βράδυ,πέντε μόλις λεπτά πριν από την φονική έκρηξη που ο Γιώργος Βασιλάκης, υπασπιστής και στενότερος συνεργάτης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ.Χρυσοχοΐδη, τηλεφώνησε στον υπασπιστή του αρχηγού της Αστυνομίας κ. Λευτέρη Οικονόμου:

«Σου στέλνω έναν φάκελο με μια σοβαρή καταγγελία πολιτών και να την δούμε αύριο κατά προτεραιότητα. Είναι όντως σοβαρή. Τώρα αρχίζω να ανοίγω την αλληλογραφία, είχαμε όλη ημέρα επισκέψεις, βουλευτές, πολίτες, αστυνομικούς».

Αυτά ήταν και τα τελευταία λόγια του αστυνομικού υποδιευθυντή!
Στις 8:09 ακούστηκε η έκρηξη. Ήταν ισχυρή, ακούστηκε σε όλο το Μέγαρο της οδού Κατεχάκη, σείστηκε ολόκληρος ο 7ος όροφος! Ακολούθησε ένα κύμα σκόνης που σκέπασε τα πάντα και σπασμένα τζάμια εκτοξεύθηκαν σε όλο τον καλά φρουρούμενο 7ο όροφο του Μεγάρου της οδού Κατεχάκη. Ο Βασιλάκης, όπως είχε πει στον συνάδελφό του, είχε ήδη αρχίσει να ανοίγει την αλληλογραφία του υπουργού αλλά και την δική του. Συνήθως περιελάμβανε καταγγελίες πολιτών ή αιτήματα αστυνομικών για μεταθέσεις και αναρρωτικές άδειες. Τον βρήκε νεκρό συνεργάτης του υπουργού που έσπευσε πρώτος στο γραφείο του. Τον βρήκε καθισμένο, πεσμένο στο πλάι, μέσα σε μια λίμνη αίματος και με εμφανή βαθιά τραύματα στα χέρια, στο στήθος και στο πρόσωπο. Στο στήθος φαινόταν ότι είχε τραυματισθεί περισσότερο.

Ήταν ένας πρόσχαρος, ανοικτός άνθρωπος, Κρητικός στην καταγωγή, δεν είχε καμία σχέση με το ύφος ορισμένων υψηλόβαθμων αξιωματικών, η πόρτα του γραφείου του ήταν πάντοτε ανοιχτή για όλους. Μέτρα ασφαλείας δεν έπαιρνε. Με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο πήγαινε κάθε πρωί στο γραφείο του, με το ίδιο έφευγε γύρω στα μεσάνυχτα. Καμιά φορά έλεγε σε συνεργάτη του να τον μεταφέρει με μοτοσικλέτα επειδή δεν μπορούσε εύκολα να βρει πάρκινγκ τα μεσάνυχτα έξω από το σπίτι του.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ

loading...

Σχετικά Άρθρα