Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Ξεκινάνε στην Ξάνθη και τα τεστ αντισωμάτων για να βρεθούν όσοι έχουν περάσει τον Covid-19 ασυμπτωματικά

Βρισκόμαστε ήδη στη 2η φάση της πανδημίας την οποία η Ξάνθη την πληρώνει με βαρύ τίμημα, δεκάδες ασθενείς εκατοντάδες κρούσματα και πολλούς θανάτους και αυτές τις μέρες ολοκληρώνονται και οι μαζικές δειγματοληψίες του ΕΔΟΥ που έχουν γίνει σε όλο τον νομό Ξάνθης.

Και ναι είναι η ώρα να περάσουμε και στα τεστ αντισωμάτων (ορολογικά τεστ) που καταγράφουν την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος μετά από επαφή ενός ατόμου με τον ιό. Οι έλεγχοι για την παρουσία αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2 θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται μαζικά στον Νομό Ξάνθης από το τέλος της επόμενης εβδομάδας και θα είναι η πρώτη πόλη που θα διερευνήσει όχι μόνο τους ασθενείς με COVID-19 αλλά και όσους έχουν περάσει την ασθένεια ασυμπτωματικά!!!

Η εξέταση αντισωμάτων γίνεται με δείγμα αίματος (διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά) και ενδείκνυται στις περιπτώσεις που πρέπει να διαπιστωθεί αν κάποιος έχει «περάσει» τη λοίμωξη στο πρόσφατο παρελθόν, ακόμη και αν είχε ήπια ή και καθόλου συμπτώματα. Ανιχνεύονται στον ορό του αίματος τα ειδικά για τον ιό αντισώματα που παράγει ο ανθρώπινος οργανισμός και είναι τριών ειδών: IgA, IgG και ΙgM.

Σχετικά Άρθρα